ERDON Helyi hírek

2018.10.24. 19:09

Javul a püspök állapota

Ahogyan arról beszámoltunk, Virgil Bercea görögkatolikus püspököt egészségének romlása miatt Olaszországba szállították gyógykezelésre az elmúlt héten.

Ahogyan arról beszámoltunk, Virgil Bercea görögkatolikus püspököt egészségének romlása miatt Olaszországba szállították gyógykezelésre az elmúlt héten.Helyettese, Mihai Vătămănelu arról számolt be közösségi oldalán, hogy a püspök jobban érzi magát, teljesen fel fog épülni és rövidesen haza is térhet. A vikárius szerint hatékony és hatásos kezelésben van része Virgil Berceának, betegsége visszahúzódóban van, és akár két hét múlva már vissza is térhet Váradra. Mint korábban megírtuk, a 61 éves egyházi vezetőt teljes diszkréció mellett szállították előbb a váradi megyei kórházba, majd Udinébe, ahol a megyeközpontunkban megkezdett kezelését folytatták. Orvosi források szerint a püspöknek „levegőváltozásra” volt szüksége, ami növelheti optimizmusát is, azok után, hogy immunrendszere teljesen összeomlott, nem reagált az antibiotikumos kezelésekre, és halálközeli állapotba került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!