ERDON Helyi hírek

2018.10.09. 18:48

Gyújtogatott a zárkában

A börtönben, egy földszinti cellában keletkezett tűzhöz riasztották kedden, 12 óra 30 perc körül a tűzoltókat, miután egy magas biztonsági kockázatú fogvatartott személy, aki egy másik rabbal együtt lakott a zárkában, meggyújtott egy matracot.

A börtönben, egy földszinti cellában keletkezett tűzhöz riasztották kedden, 12 óra 30 perc körül a tűzoltókat, miután egy magas biztonsági kockázatú fogvatartott személy, aki egy másik rabbal együtt lakott a zárkában, meggyújtott egy matracot. A börtön alkalmazottai rögtön elkezdték oltani a tüzet, majd a kiérkező tűzoltóknak néhány perc alatt sikerült teljes mértékben megfékezniük a lángokat. A helyszínre érkező mentőknek négy személyt kellett ellátniuk füstmérgezés miatt. Ezek közül ketten az esemény idején az érintett cellában tartózkodó rabok, ketten pedig a börtön alkalmazottai. Később, biztonsági okokból mind a négy személyt kórházba szállították, majd délután ki is engedték őket, mert nem szorultak kórházi ápolásra.

Az elkövető egy 26 éves Kolozs megyei férfi, aki 12 éves börtönbüntetését tölti gyilkossági kísérlet miatt, miután betört egy lakásba és egy bicskával elvágta áldozata torkát. Mivel pszichikai problémákkal küzdő személyről van szó, már az ország több börtönkórházában is megfordult, Nagyváradra szeptember 6-án hozták vissza. Tettét, melynek okait még nem sikerült kideríteniük a hatóságoknak, egy öngyújtóval követte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!