ERDON Helyi hírek

2018.09.23. 11:09

Szüreti bált szervezett az NDF

Szüreti mulatságot rendezett szombat délután a Német Demokrata Fórum területi szervezete. A Szilágyságból is jöttek.

Szüreti mulatságot rendezett szombat délután a Német Demokrata Fórum területi szervezete. A Szilágyságból is jöttek.Fergetes hangulatú szüreti mulatságot rendezett szombat délután a Német Demokrata Fórum területi szervezete, nagyszerű fellépőkkel, és mint mindig, színvonalasan összeállított kulturális programmal a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében. Nemcsak Váradról érkeztek bálozók, hanem Újpalotáról és Monospetriből, sőt, a távoli Szilágyságból is.

A megjelenteket a szervezők nevében Heilmann Norbert megyei és Theiss Arnold váradi elnök köszöntötték nagy szeretettel, német, román és magyar nyelven egyaránt, majd körülbelül egy órán keresztül különféle előadók, tánccsoportok szórakozták az egybegyűlteket, igényesen összeállított műsoraikkal az előtérben szépen, alkalomhoz illően feldíszített színpadon. Hoffmann-Rob Vivien bársonyos hangjával bűvölte el hallgatóságát, Zilahról pedig a Mihai Eminescu iskola német tagozatos gyermekei adóztak táncokkal a hagyományőrzés oltárán. Méltán arattak tapsot az újpalotai Wilde Rose és a monospetri Immerfroh tánccsoportok is, és parádésra sikerültek a házigazdák fellépései is, melyek szemet gyönyörködtetőek és humorosok voltak (Regenbogen, Enzian). A programot árverések szakították félbe, egyebek mellett görkorira, ágyneműre, cipőkre lehetett licitálni.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!