ERDON Helyi hírek

2018.09.12. 09:12

Hobo, Alma, Rackajam, Hooligans Váradon

Az idén is megszervezi a nagyváradi helyi önkormányzat a Magyar Kulturális Napokat. Az itthoni fellépők mellett eljön Váradra Hobo, valamint az Alma, a Rackajam és a Hooligans együttesek.

Az idén is megszervezi a nagyváradi helyi önkormányzat a Magyar Kulturális Napokat. Az itthoni fellépők mellett eljön Váradra Hobo, valamint az Alma, a Rackajam és a Hooligans együttesek.

Szeptember 15-én és 16-án a nagyváradi várban rendezik meg a Magyar Kulturális Napokat. A második idényéhez érkezett esemény fő szervezője a Nagyvárad és a Régió Turizmusát Népszerűsítő Egyesület (APTOR), melynek igazgatója, Mihai Jurca a tegnapi sajtótájékoztatón elmondta, hogy szombaton és vasárnap a nap első felében főként a gyerekeknek szóló események lesznek, ezek mellett egész nap működni fognak a kézművesek standjai, a nap második felében pedig főként a felnőtteket megszólító produkciók lesznek. A gyerekprogramok a nyári színházban, a koncertek pedig a vár belső udvarán felállított színpadon zajlanak majd.

Kicsiknek és nagyoknak

Az esemény szervezésében az APTOR mellett részt vesz a helyi önkormányzat, a városi múzeum és a Szent László Egyesület is, melynek képviselője, Zatykó Gyula magyarul tájékoztatta az újságírókat a tegnapi sajtótájékoztatón. Hangsúlyozta, hogy a Magyar Kulturális Napok egy sorozat láncszeme, hiszen a Szlovák Kulturális Napok és as Zsidó Kulturális Napok mellett kerül megrendezésre. Zatykó Gyula kiemelte a gyermekprogramok közül a balatonszásrszói Fogi gyermekszínház fellépését, mely Süsü, a sárkány meséjét eleveníti fel, valamint a gyerekmuzsikát játszó, közkedvelt Alma együttes koncertjét. A felnőttek számára a Érmelléki Gazdák Egyesülete fogja biztosítani a kézműves vásárt: mindkét napon a késő esti órákig meg lehet majd kóstolni és vásárolni termékeiket. A programsorozaton látható lesz a Maros Művészegyüttes, a kolozsvári Operettissimo együttes operett betétdalokkal örvendezteti meg a váradiakat, de fellép Hobó, a magyar folkot és a bluest ötvöző Rackajam, valamint a hard rockot játszó Hooligans együttes is. „Nagyon remélem, hogy hungarikumokat is be fogunk tudni mutatni” – tette hozzá Zatykó. Kérdésre válaszolva Mihai Jurca kifejtette, hogy a rendezvény összköltségvetése 150 ezer lej. A továbbiakban kiemelte, hogy a város által szervezett nemzeti közösségi napokat a helyi románság is látogatja, de ezek az események főként az itt élő nemzeti közösségeknek szólnak. A tavaly mintegy nyolcezer résztvevője volt a Magyar Kulturális Napoknak.

Program

Szeptember 15., szombat. 10-22 óra kézműves vásár; 10-19 óra: gyermekfoglalkozások; 10-16 óra: hagyományos fajátékok; 14 óra: Süsü, a sárkány – nyári színház; 19. óra: Magyar Operett Kolozsvárról – nagyszínpad; 21. óra: Hobo koncert – nagyszínpad.

Szeptember 16., vasárnap. 10-22 óra: kézműves vásár; 10-18 óra, gyermekfoglalkozások; 10 óra: Süsü, a sárkány – nyári színház; 12-18 óra: hagyományos fajátékok; 13 óra: Alma együttes koncertje – nyári színház; 18 óra: Maros Művészegyüttes – nyári színház; 19 óra: Rackajam koncert – nagyszínpad; 21 óra: Hooligans koncert- nagyszínpad.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!