ERDON Helyi hírek

2018.09.03. 09:58

Drágulnak a jegyek és a bérletek

Az RMDSZ és a PSD ellenszavazata mellett a liberális pártiak megszavazták pénteken a villamos- és buszjegyek, valamint a bérletek drágulását. Legnagyobb mértékben a jegyek ára nő.

Az RMDSZ és a PSD ellenszavazata mellett a liberális pártiak megszavazták pénteken a villamos- és buszjegyek, valamint a bérletek drágulását. Legnagyobb mértékben a jegyek ára nő.

Tizenöt „igen”, valamint nyolc „nem” mellett szavazták meg a villamos- és buszjegyek, valamint bérletek drágulásáról szóló határozattervezet a pénteki tanácsülésen. Amint a szakértői jelentésben áll, a drágulást az tette szükségessé, hogy az utóbbi időben jelentősen drágult az elektromos energia és a gázolaj ára, ezenkívül a felvett kölcsönökre is többet fizet a közszállítási vállalat, mint ezidáig – mindez jövőre, programmódosulás nélkül mintegy 2,5 millió lejjel több költséget jelentene a vállalat számára. A drágítás nyomán, mely a szakjelentés szerint csak részlegesen fedezi a plusz költségeket, egy két utazást biztosító jegy ára október elsejétől az eddigi öt lej helyett hat lejre módosul, azaz húsz százalékkal drágul. A teljes árú bérlet hetven lej helyett nyolcvan lejbe kerül majd ( azaz 14,3 százalékkal drágul), ugyanakkor a három hónapra érvényes bérlet ára 195 lej helyett 220 lej lesz. Az egynapos bérlet ára 13 lejről 15 lejre emelkedik, a heti bérlet ára pedig 35 lejről 40 lejre.

Ami nem drágult

Továbbra is 160 lej lesz a nem névre szóló bérlet ára, a járművezetőktől az elkövetkezendőkben is négy lejért lehet majd jegyet vásárolni, a jegyautomatákból pedig szintén három lejért lehet majd jegyet beszerezni, mint eddig. Nem változnak az SMS-en keresztül vásárolt jegyek árai sem, egy utazásra feljogosító jegy továbbra is 0,67 euró áfa nélkül, a napi bérlet pedig 2,94 euró, szintén áfa nélkül. A Nagyvárad és Szentmárton, valamint Nagyvárad és Bors közötti havi bérlet ára 110-ről 125 lejre nő.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!