ERDON Helyi hírek

2018.08.02. 08:33

Visszatérnek a filmes esték Váradra

Idén is lesz Oradea Summer Film a bihari megyeszékhelyen. A szabadtéri vetítéseket étel- és italstandokkal kiegészített helyszínen tartják a várban, augusztus 2. és 26. között.

Idén is lesz Oradea Summer Film a bihari megyeszékhelyen. A szabadtéri vetítéseket étel- és italstandokkal kiegészített helyszínen tartják a várban, augusztus 2. és 26. között.A szervezőktől megtudtuk: idén külön figyeltek arra, hogy nagyobb filmfesztiválokon nevet szerzett alkotásokat hozzanak el, így Cannes-ban, Berlinben, Rotterdamban, Torontóban, vagy épp a Sundance-en elismert alkotásokat vetítenek, de Oscar-díjasakat is. További újdonság, hogy a fesztivál ideje alatt szerdánként 3–12 éves gyerekeknek szóló vetítések is lesznek. A zenei fellépők hétvégenként állnak színpadra, fellép a Taraf de Caliu, a Sagittarius Kvintet és Dj Danaga. A program során témakörökbe csoportosították a filmeket, lesznek, amelyek a román film centenáriumát ünneplik, továbbá augusztus 9–12. között a kelet-európai filmeket, 16–19. között általában az európai filmet, 23–26. között a világ filmtermését.

Mi, mikor?

Ami a konkrét programot illeti, 11-én 20 órától zenél a Taraf de Caliu, 18-án 20 órától a Sagittarius, 25-én 19 órától pedig Dj Danaga. A vetítések mindig 21 órakor kezdődnek, a program a következő: augusztus 2-án Un pas în urma serafimilor, 3-án Moartea domnului Lăzărescu, 4-én Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu, 5-én Reconstituirea, 8-án Moomins on The Riviera, 9-én The Distant Barking of Dogs, 10-én The Other Side of Everything, 11-én The Good Postman, 12-én Testről és lélekről, 15-én Ted Sieger’s Molly Monster, 16-án The Square, 17-én Ciambra, 18-án The Nothing Factory, 19-én The Guilty, 22-én Pin & Pom: The Big Adventure, 23-án Until the Birds Return, 24-én The Reports on Sara and Saleem, 25-én The Heiresses és 26-án The Next Guardian.

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!