ERDON Helyi hírek

2018.08.23. 11:08

Menedzser kerestetik a Hubic-iskola élére

Szerda délután a Bihar Megyei Tanácsnál sajtótájékoztatót tartott Traian Bodea, az önkormányzat ALDE-s alelnöke. Egyetlen téma volt, a Francisc Hubic Művészeti Iskola menedzselési helyzete.

Szerda délután a Bihar Megyei Tanácsnál sajtótájékoztatót tartott Traian Bodea, az önkormányzat ALDE-s alelnöke. Egyetlen téma volt, a Francisc Hubic Művészeti Iskola menedzselési helyzete.Arról beszélt szerdai sajtótájékoztatóján Traian Bodea megyeitanács-alelnök, hogy az önkormányzat nem kívánja meghosszabbítani Liviu Buțiu ideiglenes menedzseri megbízatását az intézménynek alárendelt Francisc Hubic Művészeti Iskola élén, ezért Pásztor Sándor megyei tanácselnök a múlt héten egy tizenöt napra érvényes előzetes értesítést bocsátott ki egy másik ideiglenes igazgató kinevezéséről. Ennek tehát a jövő hét folyamán kell megtörténnie, és a következő új ideiglenes igazgató a versenyvizsga megszervezéséig töltheti majd be a pozíciót.

Traian Bodea felidézte, hogy a problémák 2016-ban kezdődtek, amikor egy számvevőszéki vizsgálat több szabálytalanságot állapított meg az akkor még Marian Boboia irányította iskola esetében, például túlárazásokat, fiktív számlázásokat, gyanús kifizetéseket. A tanács többször is kérte a korrigálási határidő kitolását, azonban mivel semmi se történt a Hubic-iskola részéről, Pásztor Sándor megelégelte ezt, és tavaly szeptemberben Liviu Buțiut nevezte ki ideiglenes menedzserré. A helyzet azonban azóta sem változott, mert Buțiu sem foglalkozott azzal, hogy felállítson egy bizottságot, mely megállapítsa, hogy kik a felelősök az okozott, körülbelül 41 ezer lej értékű kárért. Ez vezetett végül odáig, hogy most neki is távoznia kell a menedzseri székből.

Nem értett hozzá

Traian Bodea hangsúlyozta: nem a Liviu Buțiu szakmai kvalitásait kérdőjelezik meg, elismerik tanári képességeit, ezt bizonyítja az is, hogy visszahelyezik őt aligazgatói tisztségébe, tehát továbbra is koordinálhatja az oktatók munkáját, viszont úgy gondolják, hogy menedzsernek nem vált be, vagyis ehhez nem ért. Szerinte új ideiglenes igazgató bárki lehet, nemcsak az iskolában dolgozók közül kerülhet ki, hanem kívülről is érkezhet, a privát szférából. Azt mondta: még nem dőlt el száz százalékosan, hogy kit tegyenek oda, tanulmányozzák a lehetőségeket. „A lényeg, hogy rendelkezzen menedzseri kvalitásokkal. Lehet akár közgazdász vagy jogász is, mert egyáltalán nem biztos az, hogy a jó zenei hallás predesztinál valakit arra, hogy jó menedzser legyen. Egy kórházban sem a főigazgató operál, hanem az orvosi diplomával rendelkező szakemberek, így a Hubic-iskolában is attól még kiváló minőségű lehet az oktatási folyamat akkor is, ha a menedzser nem egy hegedűvirtuóz vagy világhírű szaxofonos” – fogalmazott.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!