ERDON Helyi hírek

2018.08.29. 15:35

Különleges virágshowt tartottak a holland Flower Circus tagjai kedden este a Dacardi virágpiacon!

A Nagyváradi <a href="https://www.facebook.com/PiataDeFloriDacardi/" target="_blank">Dacardi virágpiacon</a> megszervezett rendezvény célja a megyei és környékbeli legjobb dizájnerek, virágüzletek és virágbolt tulajdonosok összefogása volt, hogy elérhetővé tegyék számukra a híres holland Flower Circus – melynek tagjai arról a kiváló képességükről híresek, ahogyan a virágokat valódi műalkotásokká alakítják – különleges workshopját!

A Nagyváradi Dacardi virágpiacon megszervezett rendezvény célja a megyei és környékbeli legjobb dizájnerek, virágüzletek és virágbolt tulajdonosok összefogása volt, hogy elérhetővé tegyék számukra a híres holland Flower Circus – melynek tagjai arról a kiváló képességükről híresek, ahogyan a virágokat valódi műalkotásokká alakítják – különleges workshopját! Kedden este több mint 160 személy vett részt a Dacardi által, együttműködő partnerei számára szervezett rendezvényen, a Szentandrási úti virágpiacon. A meghívottakat egy 500 virágból álló dekorációval fogadták: liliomok, hortenzia, rózsák, frézia, krizantém, kála, a menyasszonyi virág és egy csepp zöldként, fűzfa ágak.

A két holland, Michael Van Namen és John Elstgeest kilenc kompozíciót javasolt, köztük látványos esküvői csokrokat, virág dekorációkat ünnepi asztalokra, ajándékcsokrokat és virágkoszorúkat. Újdonság volt javaslataik között, hogy minél több olyan növényt és virágot használjunk, melyek bár nem kerülnek sokba, megfelelő kombinációban különleges csokrokká válhatnak.

[embed]]

“Azért szerveztük ezt az eseményt, mert létezik egy olyan tendencia, hogy az olcsó virágokból, amelyek banálisak tűnhetnek, ne készítsünk csokrot vagy dekorációt. Szeretnénk bebizonyítani, hogy sokféle csokrot állíthatunk össze, amelyek túlmutatnak a klasszikus rózsákon. Azért volt velünk a két dizájner, hogy bemutassák nekünk a trendeket, újdonságokat, vagy ezeknek a banális virágoknak a lehetséges kombinációit más virágokkal, amelyek kiegészíthetik vagy kiemelhetik őket." – Ioana Banea, rendezvényszervező.

A két holland javaslata az idei évre, a nem hagyományos csomagolások, a színes papír, fa vagy karton felhasználása a kézi készítésű tartó csomagolásokhoz. Bátorítja a minél nagyobb méretű csokrok tervezését, hogy egyre több fajta virágot kombináljunk, mindent, ami a rendkívüli eredmény eléréséhez szükséges.

„Örömmel látom Nyugat-Románia nyitottságát a szépség irányába. Ezen az estén rendkívüli közönségünk volt, sokan voltak, és ami a legfontosabb számomra, hogy éreztem, megfogtam őket előadásommal. Számomra, mint virágdizájner számára, az este sikeres volt.” – Michael Van Namen.

A két művész kapcsolódott a közönséggel, díjazták a legbátrabb résztvevőket, akik felléptek a Flower Circus színpadára és kipróbálták kézügyességüket. A rendezvény igazi sikernek bizonyult.

(Fizetett hirdetés: 87689)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!