ERDON Helyi hírek

2018.08.03. 13:14

A tanfelügyelőség jóváhagyta

Mint beszámoltunk róla, az RMDSZ Bihar megyei szervezete választmányának oktatási szakbizottsága Tankó Veronika Zita hitoktatót, módszertanost, a Szent László Római Katolikus Teológia Líceum első fokozattal rendelkező tanítónőjét javasolta, hogy töltse be a megyei tanfelügyelőségen belül a magyar tanítónők és óvónők szaktanfelügyelői állását.

Mint beszámoltunk róla, az RMDSZ Bihar megyei szervezete választmányának oktatási szakbizottsága Tankó Veronika Zita hitoktatót, módszertanost, a Szent László Római Katolikus Teológia Líceum első fokozattal rendelkező tanítónőjét javasolta, hogy töltse be a megyei tanfelügyelőségen belül a magyar tanítónők és óvónők szaktanfelügyelői állását.A törvényi előírásoknak megfelelően ugyanis a Szövetségnek van azon jogköre, hogy véleményezze, illetve javaslatot tegyen az oktatási intézmények és az azt felügyelő megyei tanfelügyelőség magyar vonatkozású tisztségeire. Korábban hosszú időn keresztül ebben a pozícióban Pető Csilla volt, aki több alkalommal versenyvizsgával, kinevezéssel szerezte meg a tisztséget a megyei RMDSZ támogatásával, ő azonban nyugdíjba vonul.

Pénteken ülésezett a tanfelügyelőség vezetőtanácsa, és Kéry Hajnal főtanfelügyelő-helyettes elmondása szerint a testület a javaslatot jóváhagyta. Ezt a jövő héten elküldik a minisztériumnak, melynek néhány napon belül véleményeznie kell, és augusztus 17-ig meg kell történjen az egy évre szóló kinevezés.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!