ERDON Helyi hírek

2018.07.24. 08:52

Reprezentatív ősöket kutatva

A nagyváradi Közterület-fenntartó Zrt. (ADP) olyan projektet indított, amelynek célja annak felderítése, hogy milyen markáns személyiségeket temettek az idők során a Rulikowski temetőbe.

A nagyváradi Közterület-fenntartó Zrt. (ADP) olyan projektet indított, amelynek célja annak felderítése, hogy milyen markáns személyiségeket temettek az idők során a Rulikowski temetőbe.Közleményükben külön kiemelték, hogy objektív nyilvántartást szeretnének készíteni az ott nyugvó személyiségekről. Éppen ezért kérik a lakosság segítségét is a lajstrom összeállításához. Az ADP felleltározza magukat a nyughelyeket is, természetesen megkeresve azokat, a cél ugyanis az, hogy minden egykori kiemelkedőbb személyiség sírhelyéhez az illető fotójával és közszerepvállalásának rövid ismertetésével ellátott táblákat helyezzenek el.

Tettek a városért

Liviu Andrica, az ADP vezetője kiemelte: „olyan személyiségek után kutatunk, akik valóban tettek valamit a városért, vagy akár a megyéért, akár az országért”. Többek között megemlítette példának Aurel Lazărt, Iosif Vulcant, Kazimir Rulikowskit, Rimler Károlyt, hozzátéve, hogy hasonló módon keresnek sok más mellett történelmi személyiségek, ügyvédek, orvosok, polgármesterek, festők, építészek, előadóművészek nyughelyére utaló információkat. Akik ilyen adatokkal tudnak szolgálni, azok jelentkezését várják a 0771–355–388 számon, ahol az ADP munkatársa jelentkezik, vagy e-mailen: info@adporadea.ro.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!