ERDON Helyi hírek

2018.07.25. 17:46

Iskolaudvarok felújítása

A nyári vakációt kihasználva egy sor iskola udvarát újítja meg a nagyváradi önkormányzat. Több tanintézményben már be is fejezték a munkát, tájékoztat a polgármesteri hivatal közleménye.

A nyári vakációt kihasználva egy sor iskola udvarát újítja meg a nagyváradi önkormányzat. Több tanintézményben már be is fejezték a munkát, tájékoztat a polgármesteri hivatal közleménye.Mindeddig már befejezték a belső udvar leaszfaltozását és a járdák kijavítását a Friedrich Schiller Német Líceumban, ez a munkálat 135.258 lejbe került áfa nélkül, továbbá kijavították az iskola kerítését 47.841 lejből. Befejezték az Onisifor Ghibu belső udvarának leaszfaltozását és a járdák javítását, mely munkálatok költsége 153.798 lej volt. Mindkét iskolában esővíz-elvezető lefolyókat építettek, felfestették a sportpályákat, illetve kézilabdakapukat és kosárlabda palánkokat helyeztek ki. Hasonló munkálatokat végeztek el a Dimitrie Cantemir Általános Iskolában és a Lucreția Suciu Általános Iskolában, előbbiben a munkálat 117.629 lejbe került, utóbbiban 102.645 lejt költöttek erre a célra. A Zalăului utca 11. szám alatti 25. számú óvodában az aszfaltozás, a járdajavítás, valamint a csatornafedők szintbe helyezése 27.645 lejbe került. Az említett összegek egyike sem tartalmazza az áfát. Az Aurel Lazăr Elméleti Líceum udvarának aszfaltozási és járdajavítási munkálatait augusztusban fogja elvégezni a kivitelező cég 43.734 lejből. A következő tanév kezdetéig az önkormányzat az Avram Iancu Általános Iskola, a Waldorf Óvoda, a 11. számú Bölcsőde és a Szacsvay Imre Általános Iskola udvarának aszfaltozását és járdajavítását akarja elvégeztetni. A munkálatokat a Drumuri Bihor és a Dumexim cégek végzik. Az önkormányzat célkitűzése az, hogy az elkövetkező két évben minden nagyváradi tanintézmény udvara le legyen aszfaltozva és el legyen látva kézilabdakapukkal és kosárlabda palánkokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!