ERDON Helyi hírek

2018.07.27. 18:49

Bundákban a nyári hőségben

<div>Csütörtökön este a váradi várban a Sybill című nagyoperettel folytatódott az RMDSZ, az NMD, a Mandala Dalszínház és a Partium Alapítvány által szervezett VII. Nyári Színházi Fesztivál.</div>

Csütörtökön este a váradi várban a Sybill című nagyoperettel folytatódott az RMDSZ, az NMD, a Mandala Dalszínház és a Partium Alapítvány által szervezett VII. Nyári Színházi Fesztivál.

Zsúfolásig megtelt múlt csütörtök este a nagyváradi várban található nyári színház: a Sybill című nagyoperettel folytatódott az RMDSZ Bihar megyei szervezete, a Nagyváradi Magyar Diákszövetség (NMD), a nyíregyházi Mandala Dalszínház és a Partium Alapítvány által szervezett VII. Nyári Színházi Fesztivál. Az előadás két szempontból is rendhagyónak bizonyult: egyrészt ennek a változatnak Nagyváradon volt a premierje, másfelől pedig nem mindennapi látványt nyújtott, hogy miközben a nézők egy része a hőség miatt legyezte magát, a szereplők közül többen bundákban és kucsmákban parádézták a színpadon, ugyanis a nagy sikert arató a cári Oroszország kezdődik, ráadásul télen. Az emberpróbáló kihívással azonban hősiesen néztek szembe a fellépők, már csak emiatt is joggal járt nekik a vastaps.

Szerelmi szálak

Ahogy a rendszeres nézők megszokhatták, az előadás kezdete előtt a szervezők ezúttal is köszöntötték őket, most éppen Cseke Attila szenátor, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének az elnöke, Bódis Gábor a Mandala Dalszínház ügyvezetője, Kőrösi Kristóf, az NMD elnöke, valamint a Charlotte-ot alakító, Bársony Rózsi-díjas Teremi Trixi.

Amint az az operettek esetében általában lenni szokott, ennek a történetnek is a fő motívumait a félreértések és a szerelmi szálak adták. Azzal kezdődött, hogy egymás után érkeznek a szállodai vendégek, többek között Sybill, párizsi énekesnő (Vörös Edit), a Nagyherceg, a Kormányzó, Petrov, a moszkvai testőrtiszt és még sokan másik. Ebben a gyönyörű orosz téli hangulatban, ahol zümmög a szamovár, odakint talán hull a hó, a Kormányzó úr tiszteletére tartott estélyén minden adott ahhoz, hogy Sybill és Petrov szerelme kibontakozzon. Azonban ahhoz, hogy a szerelmesek egymásra találhassanak, sok félreérésen, szerepcserén, nevetést és könnyeket fakasztó jeleneteken keresztül vezetett az út.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!