ERDON Helyi hírek

2018.06.27. 10:00

2020-ig bezárják a hizlaldát

Véglegesítették a nagyváradi önkormányzat és a Nutripork közötti szerződést, melynek értelmében a Nagyvárad határában jelenleg működő disznóhizlalda bezár, helyén ipari park lesz.

Véglegesítették a nagyváradi önkormányzat és a Nutripork közötti szerződést, melynek értelmében a Nagyvárad határában jelenleg működő disznóhizlalda bezár, helyén ipari park lesz.

Legkésőbb 2020 végéig bezár, illetve elköltözik a jelenleg Nagyvárad határában működő Nutripork disznóhizlalda, mely felelős azért, hogy időnként orrfacsaró bűz lepi el a várost. Ilie Bolojan, a város polgármestere tegnapi sajtótájékoztatóján jelentette be azt, hogy véglegesíttették a céggel kötendő megegyezést. Ennek értelmében a disznóhizlalda és annak területe a cég tulajdonában marad, emellett a vállalat vásárol további 11,4 hektárnyi területet négyzetméterenként 8 eurós (plusz áfa) áron, a fennmaradó 6,5 hektárnyi területet a város veszi át. A disznóhizlaldát a cég legkésőbb 2020 végéig bezárja és a területen az önkormányzat egy új ipari parkot létesít, a telekrésszel rendelkező cég pedig szabadon eldöntheti, hogy részt kíván-e venni az ipari park működtetésében. Bolojan hozzátette, hogy a telekhatáron fut majd a Nagyváradot Szentandrással összekötő új út, ennek elkészülte után máris árverésre lehet bocsátani az első telkeket a leendő befektetőknek. A polgármester jelezte azt is, hogy a jövő évtől kezdve a Nagyváradi Vízművek hálózatbővítési programjának a keretében azon a területen is kiépítik a víz- és csatornahálózatot. A szerződés megkötéséről csütörtöki ülésén fog szavazni a helyi tanács.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!