ERDON Helyi hírek

2018.03.21. 13:15

Újabb lépés a tudományos és technológiai parkért

Kedden a megyeháza dísztermében rendes havi gyűlését tartotta a Bihar Megyei Tanács. A PNL-sek ellenszavazata miatt továbbra sincs aktualizálva a megye köz- és magánvagyonának leltára.

Kedden a megyeháza dísztermében rendes havi gyűlését tartotta a Bihar Megyei Tanács. A PNL-sek ellenszavazata miatt továbbra sincs aktualizálva a megye köz- és magánvagyonának leltára.

Kedd délután a megyeháza dísztermében rendes havi gyűlését tartotta a Bihar Megyei Tanács, melyen egyhangúlag el lettek fogadva olyan előterjesztések, amik településközi speciális, vagy menetrendszerű személyszállítási járatok üzemeltetésének engedélyeztetésére vonatkoztak. Ennek értelmében a következő viszonylatok létesülnek: Középes- Margitta- Nagyvárad, Bodonos- Margitta- Nagyvárad, Szalárd- Nagyvárad (Bihore Kft.), Cécke- Bors (Shinheung Electronics Kft.), valamint Papfalva- Margitta (TRW Automobile Safety Systems Kft.).

Szintén 34 igen szavazattal átment, hogy aktualizálva legyenek a 792A jelzésű, Beliu-Tenke- Les közti megyei út felújításának műszaki-gazdasági mutatói, illetve a befektetés társfinanszírozása a megye költségvetéséből. A tanácsosok elfogadták a Bihar Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) és a Megyei Tanács közti együttműködési protokollt az INTESPO- Fiatalok regisztrálása a foglalkoztatási köznyilvántartási rendszerbe- Humán Tőke Operatív Program keretében, valamint azokat a partnerségi megállapodásokat, melyeket a Bihar Megyei Gyermek- és Társadalomvédelmi Főigazgatóság (DGASPC) kötött a Nagyváradi Szociális Ellátó Igazgatósággal (volt ASCO), illetve Szentandrás, Hegyközpályi, Bors, Harangmező és Nagyszalonta területi közigazgatási egységekkel.

Más előterjesztések

Ugyancsak átment, hogy átláthatóak legyenek a Bihar Megyei Tanács és az alárendelt intézmények és vállatok által eszközölt kifizetések, akárcsak az, hogy az önkormányzat ne éljen elővásárlási jogával a Fő utcai egykori Weiszlovits/Parc hotelben levő kereskedelmi helyiségek esetében.

Simán el lett fogadva két olyan előterjesztés, melyek azt a célt szolgálták, hogy egy közel 50 ezer négyzetméter összterületű telken, melyet a Rulikowszki-temető, az Egyetemi út, a csendőrség székhelye és a Ceyrat-negyed határol, iskolai campust lehessen létesíteni az SNI (sajátos nevelési igényű) gyerekek számára, tudományos és technológiai parkot, valamint ANL-lakásokat az önkormányzat alkalmazottai részére.

Megbukott viszont a PNL-sek miatt az az előterjesztés, hogy Bihar megye mint közigazgatási egység alapító tagja legyen a Bihor West Professional Egyesületnek, mely szakiskolai osztályok beindításához szükséges.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!