ERDON Helyi hírek

2018.03.29. 10:31

Nemzetközi program Székelyhídon régi mesterségekről

Májusban startol az Ér Hangja Egyesület ötödik Erasmus+ nemzetközi ifjúsági cseréje, amelyre a szervezők szeretettel várják a jelentkezőket!

Májusban startol az Ér Hangja Egyesület ötödik Erasmus+ nemzetközi ifjúsági cseréje, amelyre a szervezők szeretettel várják a jelentkezőket!A program időpontja 2018. május 7–13., a helyszín Székelyhíd, a szervezők pedig 6 résztvevőt (17–30 év közötti fiatalt) és egy csoportvezetőt (18 éven felüli felnőttet) keresnek, akik rendelkeznek romániai személyigazolvánnyal! A résztvevő országok ezúttal Görögország, Litvánia, Magyarország, és természetesen a szervező országa, Románia. A foglalkozásokon társalgási nyelv az angol. A program címe: A múlt mesterségei, a holnap forrásai? (Crafts of the past, crafts of the future). A program egy egyhetes élményt jelent, amelyben olyan régi mesterségeket megismerni, kipróbálni (fafaragás, nemezelés, szövés-fonás, csigatészta sodrása), amik a jövőben akár a fiatalok vállalkozásának alapját képezhetik. Ezek mellett tematikus bemutatók, kulturális estek, egyéb készségfejlesztő tevékenységek várnak a résztvevőkre. Az érdeklődők április 25-ig jelentkezhetnek e-mailben (erhangja1@gmail.com) egy motivációs levéllel, vagy több információért hívhatják a 0755–481–491-es telefonszámot! A programot, a szállást, étkezést, és minden tevékenységet az Európai Unió Erasmus+ Programja támogatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!