ERDON Helyi hírek

2018.03.30. 15:19

Közösen a nagypénteki keresztúton

Március 30-án, nagypénteken Urunk szenvedésére és halálára emlékezünk. 15 órától a nagyváradi Székesegyház előtt közös keresztutat jártak a város plébániái, katolikus közösségei. 

Március 30-án, nagypénteken Urunk szenvedésére és halálára emlékezünk. 15 órától a nagyváradi Székesegyház előtt közös keresztutat jártak a város plébániái, katolikus közösségei. A nagypénteki szertartás 18 órakor kezdődik, majd 21 óráiga szent sírnál szentségimádást tartanak.

Március 31-én, nagyszombaton 10–20 óra között a hívek szentségimádáson vehetnek részt a Szent Sírnál. Kérik a híveket, a fiatalokat, a gyermekeket, vegyenek részt minél nagyobb számban a nagyszombati virrasztáson. Húsvét vigíliája 21 órakor tűzszenteléssel kezdődik a Székesegyház előtti téren. Az ünnepi szentmisét, amelynek fontos része a vízszentelés és a keresztségi ígéretek megújítása Böcskei László megyés püspök celebrálja, Paşca Szilárd kézdivásárhelyi diakónus prédikál. A szentmise után feltámadási körmenetet tartanak és megáldják a húsvéti ételeket.

Április 1-jén, húsvétvasárnap a Székesegyházban ünnepi miserend lesz. A reggel 8 órás szentmise előtt és után megáldjuk a húsvéti ételeket. A húsvétvasárnapi főpapi szentmisét délelőtt 11 órakor celebrálja Böcskei László megyés püspök. A szentmisét a Székesegyház Szent László Ének- és Zenekara kíséri. 18 órakor is lesz szentmise a székesegyházban.

Április 2-án, húsvéthétfőn a szentmiséket a következő program szerint mutatják be: 8, 11 és 18 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!