ERDON Helyi hírek

2018.03.28. 10:05

Friss nyugdíjasokat vár a PMNYE

Hétfő délután éves közgyűlését tartotta a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesülete az Ady Endre Líceum dísztermében. Szilágyi Ibolya elnök tartott beszámolót, és ismertette a terveket.

Hétfő délután éves közgyűlését tartotta a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesülete az Ady Endre Líceum dísztermében. Szilágyi Ibolya elnök tartott beszámolót, és ismertette a terveket.

Hasonló problémákkal küzd a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesülete is, mint nagyjából a legtöbb váradi magyar civil szervezet: az életkori sajátosságok folytán is egyre inkább fogy a tagság, és új szereplők csupán ritkán tűnnek fel a láthatáron. Esetükben a „friss” nyugdíjasok nem nagyon dörömbölnek belépési szándékkal a PNYME kapuján, és még a tagsággal rendelkezők közül is sokan vannak olyanok, akik csak papíron azok, de a tagsági díjat már évek óta nem fizetik, és a rendezvényekre se járnak. Előbbi pedig azzal a negatív következménnyel is együtt jár, hogy az anyagi lehetőségek is beszűkülnek, hiszen a székház bérleti díjának kifizetése jelentős költséggel jár, és támogatásra csupán a Bihar Megyei Tanács, illetve az RMDSZ Communitas Alapítványa részéről számíthatnak, mert a nagyváradi önkormányzat évek óta semmibe veszi, lebecsüli a civilek tevékenységét.

Kirándulások

Egyfajta vérfrissítésre tehát mindenképpen szükség lenne- hangzott el a hétfő délután megtartott éves közgyűlésen. Mert színes, változatos programokban nem lenne hiány- hosszú perceken keresztül sorolta Szilágyi Ibolya elnök asszony az eseményeket, melyeket szerveztek, vagy meghívottként jelen voltak-, csak érdeklődők lennének minél többen... Közösségben, jó társaságban együtt lenni ugyanis mindenképpen jó, mint otthon ücsörögni, magányosan. Felejthetetlen élményt tudnak nyújtani a Partiumi Keresztény Egyetemen vagy az Ady Endre Líceumban megszervezett tavaszi és az őszi bálok (köszönet a helyszín biztosításáért az intézmények vezetőségének), az unoka-nagyszülők találkozások, a kézműves-foglalkozások, a Boros Beatrice karnagy által felkészített kórusban való együtt éneklés, vagy a közös tánc, bár utóbbi csoport ideiglenes szünetelteti munkáját, szintén létszámhiány miatt.

Talán némi változást hozhat, hogy Anderkó Katalin ny. földrajztanárnő csatlakozott az egyesülethez, és máris bejelentette, hogy két egynapos kirándulást is szervezne a tavasz végén, illetve a nyár elején, csak legyenek jelentkezők. Az egyik állomásai Gyula és a szarvasi arborétum, a másiké pedig Sárospatak és Tokaj, számos érdekes, kihagyhatatlan történelmi látnivalóval.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!