ERDON Helyi hírek

2018.02.07. 17:44

Pisztoly sült el a váradi reptéren

A Bihar Megyei Őrző és Biztonsági Szolgálat (SPP) egyik alkalmazottja kedd este véletlenül elsütötte a pisztolyát a nagyváradi reptéren.

A Bihar Megyei Őrző és Biztonsági Szolgálat (SPP) egyik alkalmazottja kedd este véletlenül elsütötte a pisztolyát a nagyváradi reptéren.Az 53 éves férfi a reptéren dolgozik, az eset nem sokkal azután történt, hogy beért a munkába. A férfi elmondása szerint véletlenül húzta meg a ravaszt, miközben ellenőrizte a pisztolyt. Egy fűtőtestre lőtt rá, az eset a biztonsági őr fülkéjében történt. Szerencsére senki nem sérült meg. Az ügyet a rendőrség vizsgálja, munkahelyi, gondatlanságból elkövetett bűncselekmény miatt indult ellene eljárás.

Áthelyezték

A nyomozás végeztéig a biztonsági őrt egy olyan állásba helyezték át, ahol nem kell fegyvert használnia, már nem a reptéren dolgozik. A férfi 2016 októbere óta a Bihar megyei SPP alkalmazottja, már akkor a reptérre helyezték ki. Pszichológiai vizsgán utoljára decemberben vett részt, probléma nem merült fel. A bűnügyi mellett fegyelmi eljárás is indult ellene, tudatta Horia Miara, a Bihar megyei SPP vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!