ERDON Helyi hírek

2018.02.04. 11:55

Két osztály diákjai is nagykorúvá lettek

Csütörtök délután két osztály- a XII. A gazdasági ügyintéző szakos és a XII. B humán-teológiai profilú- tartotta nagykorúsítási ünnepségét a Szent László Római Katolikus Líceum dísztermében.

Csütörtök délután két osztály- a XII. A gazdasági ügyintéző szakos és a XII. B humán-teológiai profilú- tartotta nagykorúsítási ünnepségét a Szent László Római Katolikus Líceum dísztermében.

Frappáns, ügyes, jól összeállított, vicces, de azért néha megható- nagyjából ezekkel a szavakkal lehet jellemezni azt a dupla maturandusz ünnepséget, melynek a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum díszterme biztosított helyszínt csütörtök délután. Valóban úgy volt megszerkesztve mindkét műsor, hogy egy kívülálló, mint például egy újságnak a tudósítója, is felhőtlenül szórakozott, pedig ilyenkor mindig fennáll a veszélye annak, hogy „a messziről jött ember” unatkozik, lévén hogy nem ismeri a szereplőket.

Az idén úgy alakult, hogy az A és B osztályok diákjai- osztályfőnökök Kele Tünde, illetve Kovács Márta- közösen, jobban mondva ugyanazon rendezvény keretében, egymás követően lettek nagykorúvá avatva. Két különböző profilú, más hangulatú osztály ugyan, de mégis ugyanazon folyosón, egymás melletti termekben lévő, melyeknek diákjai egy iskolában, egy közösség tagjaként élik mindennapjaikat. Tanulnak, mókáznak, kirándulnak, örülnek, szomorkodnak vagy bosszankodnak, miközben az elmúlt évek folyamán észrevétlenül, lassan összekovácsolódtak. Barátságok szövődtek, szerelmek születtek, ugyanazok a tanárok nevelték, és még nevelik őket néhány hónapig. Még a céljuk is azonos: felnőtté válni, okossá, talpraesetté, olyanná, aki valódi értékeket képvisel.

Köszönetek

A XII. A produkciói közt szerepelt tánc, Hattyúk tava paródia, tanárparódiák, zenés beszámoló az elmúlt négy év történéseiről, míg a XII. B egyénre szabott bemutatkozással, egy kilencedikes, majd egy tizenkettedikes monológjával, „az a nyüves érettségi” jelenettel, magyaróra-paródiával, tánccal és sztárban sztár produkcióval készült. Megannyi közös élmény, felejthetetlen emlék...

Természetesen nem maradhattak el a saját készítésű kitűzőknek a feltéttelei sem, valamint a köszönetnyilvánítások a tanárok, a szülők irányába. Szót kapott Szabó Ervin, az iskola lelki vezetője és Konrád Katalin igazgatónő is, a végén pedig a jogosan ünnepelt főszereplőkről közös csoportkép készült.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!