ERDON Helyi hírek

2018.02.04. 13:47

Jótékonykodva szórakoztak a katolikus bálon

Szombat este a volt Transilvania étteremben szervezték meg a VI. Katolikus Jótékonysági Bált. Ezúttal is kitűnő volt a hangulat, a résztvevők elegánsak voltak, a műsor színvonalas. Elhangzott Pótápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkár üzenete is.

Szombat este a volt Transilvania étteremben szervezték meg a VI. Katolikus Jótékonysági Bált. Ezúttal is kitűnő volt a hangulat, a résztvevők elegánsak voltak, a műsor színvonalas. Elhangzott Pótápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkár üzenete is.

A régi farsangokat idéző Katolikus Jótékonysági Bál főszervezője minden évben a Barátok temploma egyháztanácsa, a cél pedig a karitatív jelleg mellett az, hogy összehozzák a magyarokat, a magyar családokat. Tulajdonképpen felekezetre és politikai meggyőződésre való tekintet nélkül, hiszen előfordult már, hogy kiderült: vannak, akik szomszédos utcákban laknak, de eddig ezt nem is tudták, vagy nem jutott idejük arra, hogy jobban megismerjék egymást. A helyszín az idén is egy alkalomhoz méltó, impozáns rendezvényterem volt, az egykori Transilvania vendéglő.

A kiváló hangulatról a Kiss Music Band gondoskodott, az érkezőket pedig Kiss Lívia fogadta kedvesen és nagy szeretettel, míg a konferanszié szerepét Kiss Géza, Kiss Csaba és Habineac Erzsébet látták el. Az elegánsan megjelent bálozók többszörösen is nemes célokat támogattak: hasonlóan Várad hajdani nagyságaihoz és öntudatos polgáraihoz, akik egy szebb és jobb városért, valamint egy boldogabb jövőért adakoztak, ők is össze tudták hangolni a szórakozást és a közjó szolgálatát. Adományaikkal támogatták a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett Szent Angéla árvaházat, a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumot, illetve a könyvtárállományának bővítését, és ebben az évben kiemelten a várad-olaszi Szentlélek plébánia arculatának megújulását. Színvonalas, jól koreografált táncprodukciókkal örvendeztették meg a bálozókat a Szent László Líceum Dulău Dianna és Hasas Tünde tanárnők által felkészített diákjai, szintén Szent László-s tanulók tartottak divatbemutatót egy támogató cég ruhakölteményeiben vonulva végig a képzeletbeli kifutón, és operett slágereket énekelt az amúgy kitűnő hangú Buzási Patrik, a Művészeti Líceum tehetséges diákja. Az egybegyűlteket köszöntötte Kiss Albert várad-olaszi plébános, főesperes-kanonok is, úgymond házigazdai minőségében. Licitálni lehetett képzőművészeti alkotásokra, és tombolasorsolás is volt.

Nem hiába

Az összejövetel rangját emelte, hogy megtisztelte jelenlétével Exc. Böcskei László megyés püspök is, aki hangsúlyozta: a bál középpontjában a közösségépítési akarat áll, de nem csak a kikapcsolódás kedvéért teremtett közösségé, hiszen ezen felelősségvállalás célja megteremteni a hétköznapokban azt az életteret is, amelyben mindnyájan méltósággal és boldogan tudunk kibontakozni. Mindenkinek küldetése van ugyanis e tekintetben, és ezen alkalom kiválóan szolgálja emellett azt a célt is, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz, jobban megismerjük egymást.

Böjte Csaba ferences testvér, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője úgy fogalmazott: „atyai szívemnek legnagyobb öröme az, amikor látom, hogy a gyermekek jó kedvűen együtt tudnak lenni, jó testvérekként játszanak, kacagnak, örvendenek mindannak, amit biztosítani tudunk számukra. Úgy gondolom, a Mennyei Atya is lenéz amikor a földre, s ő is azt látja, hogy ezen a bálon a gyerekek vidáman, egymást szeretve, egymást megtáncoltatják, az ő szívét is boldogság tölti el, örvend, s arra gondol, nem hiába teremtette ezt a világot. Ne féljünk tehát szeretni egymást, mert ha egymást szeretjük, akkor Istent is szeretjük”.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!