ERDON Helyi hírek

2018.02.20. 08:19

Jó időben erősödik a folyópart Váradon

A kedvező időjárást kihasználva a kivitelező ismét nekilátott a Sebes-Körös partrendezési munkálataihoz a folyó bal partján a Szent László és a lebontott csillagos híd közötti szakaszon.

A kedvező időjárást kihasználva a kivitelező ismét nekilátott a Sebes-Körös partrendezési munkálataihoz a folyó bal partján a Szent László és a lebontott csillagos híd közötti szakaszon.

Az idén nagyon enyhe telünk van, ennek is betudható az, hogy a kivitelező Repcon cég máris folytatja a tavaly megkezdett partrendezési munkálatokat a Sebes-Körös bal partján a váradi városháza és a volt csillagos híd közötti szakaszon. Ezt Anca Mihociutól, a Körösök Vízügyi Igazgatóságának szóvivőjétől tudtuk meg, aki elmondta azt is, hogy azért is folyik most intenzívebben a munka, mert tavasszal feltehetőleg magasabb lesz a vízállás, tehát akkor kedvezőtlenebb körülmények között kell majd dolgozni. A szóvivő elmondta, hogy a munkások először kitakarítják azt a partszakaszt, ahova elérnek, és ha nagyon meg van rongálva a támfal, akkor azt teljesen lebontják, ezt követően pedig maga a partmegerősítő munkálat következik. A szóvivő felhívta a figyelmet arra az érdekes tényre, hogy bár sokkal több munkagéppel is dolgozhatnának, de ezt nem teszik, mert a munkatelep a város központjában van, ezért nem akarnak nagy zajt csapni és más kellemetlenségeket okozni. Már eleve a Körösbe épített munkasávot is úgy alakították ki, hogy azon csak egy munkagép haladhasson egy irányba. A szóvivő hozzátette, hogy a munkálatok végeztével elhordják a munkasávot, hogy a Körös visszatérjen természetes medrébe. Anca Mihociu elárulta, hogy a centenáriumi ünnepekre való tekintettel december 1-re be szeretnék befejezni a munkálatokat, vagyis magát a partmegerősítést a Szent László híd és az addigra talán megépülő centenáriumi híd között, illetve a parti sétány kialakítását is. Mindezt a Repcon cég végzi, és a polgármesteri hivatal csak a közvilágítást, a padokat, a szemétkukákat helyezi majd el a helyszínen.

Sétányok

Anca Mihociu végezetül felhívta a figyelmet arra, hogy a sétányokat minden esetben úgy alakítják ki, hogy azokat normál vízálláskor használhassák a polgárok, de magas vízálláskor a víz elönti azokat. „Ez nem azért van, mert nem gondoltunk előre erre az eshetőségre, hanem azért, mert a sétány ártérben helyezkedik el.” Egyébként a part menti sétányt gránit tömbökből építik meg, a sétányon közvilágítást és kis zöld övezeteket alakítanak ki a Körös parton természetesen növő növényzetből. A sétány áthalad majd a Szent László híd alatt.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!