ERDON Helyi hírek

2018.02.12. 09:58

Farsangi mulatság az NDF-nél

Szombat délután a Német Demokrata Fórum tagjai és szimpatizánsai farsangi mulatságon vettek részt, a délutáni program remek előadásokkal és jó hangulatban telt a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében.

Szombat délután a Német Demokrata Fórum tagjai és szimpatizánsai farsangi mulatságon vettek részt, a délutáni program remek előadásokkal és jó hangulatban telt a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében.

Az egyetem díszterme zsúfoltságig megtelt, a programok délután 3 órakor kezdődtek. Az egybegyűlteket Theisz Arnold, az NDF nagyváradi városi elnöke és Heilmann Norbert Bihar megyei elnök köszöntötte. A farsangi mulatság megszervezése már hagyománynak tekinthető, mondták el, már az 1990-es években megszervezték ezt. Fontosnak tartják az ilyen, és ehhez hasonló eseményeket, mivel érdekük, hogy a közösség tagjai jobban megismerjék egymást. A délután első részében színpadi műsorokkal készültek a szervezők, ezt bál követte.

Kultúrprogram

A délután alaphangulatát a fellépők műsora adta meg: két kisdiák, a harmadikos Antal Raisa és negyedikes Buda Serena egyéni balettelőadással készültek, mindketten a váradi Friedrich Schiller német nyelvű iskolában tanulnak. Később Búzási Patrik, a nagyváradi Művészeti Líceum diákja és a magyarországi Országos Musical & Operett kurzus növendéke lépett fel, operettdalokat adott elő, köztük a népszerű Hajmási Péter, Hajmási Pál, Délibábos Hortobágyon, valamint a Cíntányéros cudar világ című operett betétdalokat. Ezután színpadra állt a Regenbogen, az NDF ifjúsági tánccsoportja, majd a varjasi Spatzen Varias, az újpalotai Wilde Rose és az Enzian táncegyüttesek. A délután folyamán zenélt Vura János és Hoffman Robert, majd a műsort követő bálon is ők szórakoztatták az egybegyűlteket. A farsangi mulatságot még izgalmasabbá tette a tombola és az árverés, továbbá márciuskákat is lehetett vásárolni. A márciuskák eladásából nyert összeget jótékony célokra ajánlják fel. Az árverésen olcsón lehetett vásárolni új termékeket, például elektromos takarót, ágyneműt, késkészletet.

Törő Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!