ERDON Helyi hírek

2018.01.15. 10:01

Tavasszal fogják élesíteni az sms-rendszert

Tavaly szeptemberben kezdte el tesztelni a Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (HKV) az sms-küldő rendszerét, amelyet február végén vagy márciusban fog élesíteni a vállalat.

Tavaly szeptemberben kezdte el tesztelni a Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (HKV) az sms-küldő rendszerét, amelyet február végén vagy márciusban fog élesíteni a vállalat.

Az utóbbi napokban azért terelődött a figyelem a váradi közszállítási vállalat tesztelés alatt álló sms-küldő rendszerére, mert sajtóbeszámolók szerint több utas is téves üzenetet kapott arról, hogy lejárt a bérlete, holott már korábban meghosszabbították azt. Romeo Nica, a vállalat gazdasági igazgatója lapunk kérdéseire válaszolva elmondta, hogy naponta mintegy ezerkétszáz telefonos üzenetet küldenek ki, és mivel még nincs tökéletesen kidolgozva az algoritmus, ezért még becsúsznak ehhez hasonló hibák, de kifejezte reményét, hogy februárra, vagy márciusra, amikor élesítik ezt a legújabb szolgáltatásukat, kiküszöbölik az ehhez hasonló hibákat. Az igazgató hozzátette, hogy azok, akiknek érvényes bérletük van, nem kell megijedjenek, ha netán a bérlet meghosszabbításáról szóló sms-t kapnak.

Üzenetek

A gazdasági igazgató felidézte az, hogy tavaly nyáron merült fel egy sms-küldő rendszer megvalósításának a gondolata. Mint mondta, két lehetőség közül választhattak: vagy egy külső céget bíznak meg ennek a rendszernek a kidolgozásával, vagy házon belül oldják ezt meg, és mivel egy külsős céggel túl drága lett volna elvégeztetni a munkát, ezért a vállalat maga dolgozta ki és valósította meg a projektet. Elárulta, hogy a cég három alkalmazottja dolgozik a rendszeren, egy informatikus, egy rendszergazda és egy munkatárs a kereskedelmi részlegről, és a projekt költségeit lényegében csak az ő munkájuknak a kifizetése teszi ki. „Egy helyi cég volt segítségünkre azzal, hogy egy szervert bocsátott rendelkezésünkre” – tette hozzá Nica. A tesztek tavaly szeptemberben kezdődtek, akkor tanulóknak küldött üzeneteket a HKV arról, hogy vegyenek bérletet a tanév megkezdésekor. Ezt követően pedig azoknak küldenek üzeneteket, akiknek lejárófélben van a bérletük. Az igazgató hangsúlyozta, hogy még a bérlet lejárta előtt értesítik az utasokat, hiszen „az az érdekünk, hogy az utasok időben meghosszabbítsák a bérletüket, nem pedig az, hogy megbüntessük őket”. Kérdésünkre válaszolva az igazgató hozzátette, hogy lesznek más típusú üzenetek is. „Ennek a rendszernek értesítenie kell időben az utasokat bármilyen, a közlekedésben beálló változásról, méghozzá hasznos időben. Ha például nem lehet közlekedni a Magheru (Sztaroveszky) utcán munkálatok vagy más okok miatt, akkor az utasok ne akkor kapják meg az üzenetet, amikor már a megállóban állnak” – tette hozzá végül Nica.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!