ERDON Helyi hírek

2018.01.08. 12:25

Házasságkötés a nagyváradi várban

Ettől az évtől kezdve történelmi környezetben, a váradi várban is lehet polgári házasságot kötni, ugyanakkor ezzel egyidőben megszűnt a házasságkötés lehetősége a Lotus Centerben.

Ettől az évtől kezdve történelmi környezetben, a váradi várban is lehet polgári házasságot kötni, ugyanakkor ezzel egyidőben megszűnt a házasságkötés lehetősége a Lotus Centerben.Több éves terve valósult meg a nagyváradi önkormányzatnak azzal, hogy idén január 1-től a nagyváradi várban is lehet házasságot kötni, aminek az adatok alapján úgy tűnik, hogy maguk a váradiak is nagyon örülnek, hiszen mint Gheorghe Seicatól, a nagyváradi anyakönyvi hivatal vezetőjétől megtudtuk, január 1-től kezdve máris 233 online előjegyzés jött a várbeli házasságkötő helyszínre, és további 301 helyfoglalás a városháza nagytermére. Seica hozzátette, hogy előjegyeztetni csak a folyó évben, azaz január 1. és december 31. között lehet, tehát múlt év decemberében nem lehetett helyfoglalást igényelni az idei évre. A várban három házasságkötő helyiséget alakítanak ki, ezek közül a két kisebb, mintegy húsz-harminc férőhelyes terem már működik is, ezeket használják a szezonon kívüli időszakban, míg a főszezonban, azaz a május-október időszakban a nagyobb, mintegy hetven férőhelyes termet használják majd. Kérdésünkre válaszolva a hivatalvezető elmondta, hogy a várban hétvégenként 300 lejbe, péntekenként 110 lejbe kerül az esketés, ebben az összegben benne van a fotó és videó elkészítése is.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!