ERDON Helyi hírek

2018.01.10. 09:45

A munkasáv elkészült, de dolgozni még nem lehet

A nagyváradi Polgármesteri Hivatal mellett a Sebes-Körösben már elkészült az a sáv, ahol a munkagépekkel fognak dolgozni – akkor, amikor az időjárás is megengedi.

A nagyváradi Polgármesteri Hivatal mellett a Sebes-Körösben már elkészült az a sáv, ahol a munkagépekkel fognak dolgozni – akkor, amikor az időjárás is megengedi.

 

Noha az elmúlt napokban meglehetősen enyhe volt az időjárás Nagyváradon, ez még nem megfelelő ahhoz, hogy folytatni lehessen a partmegerősítési munkálatot a Sebes-Körös bal partján, a Szent László híd és a leendő Centenáriumi híd között. Imre István, a Körösök Vízügyi Igazgatóságának műszaki igazgatója lapunknak elmondta, hogy a folyó bal partján már 2017-ben elkezdődtek a partrendezési munkálatok a volt Csillagos hídtól kiindulva, és az idén folytatódik ez a munkálat, és mint az igazgató elárulta, a partrendezést árral szemben, a leendő Centenáriumi hídtól a Szent László híd felé haladva folytatják majd, és még az idén be is szeretnék fejezni. Hozzátette, hogy az időjárás függvényében kezdi el a kivitelező újra a munkát, ugyanakkor meg kell várni azt is, hogy a minisztérium elfogadja az igazgatóság költségvetését. Bár, mint István Imre hozzátette, a kivitelező hamarabb is elkezdhet dolgozni, ha kapacitása.

 

Nagyszabású terv

Mint arról tavaly novemberi sajtótájékoztatóján Mircea Mălan, Nagyvárad alpolgármestere beszámolt, a Sebes-Körös bal partjának a Szent László és a leendő Centenáriumi híd közötti szakasza két egymástól jól elkülöníthető részből áll: a Szent László hídtól kezdve a Lovas (Principatelor Unite) utca elejéig tartó szakasz, valamint a Lovas utca mentén a leendő centenáriumi hídig tartó szakasz, ahol jelenleg a Körösök Vízügyi Igazgatósága végez partrendezési munkálatokat. A polgármesteri hivatal elképzelései szerint felújítják, illetve restaurálják a Szent László hídtól induló betonfalat és a korlátokat, sőt, a Vágó testvérek által tervezett alagútszerű lépcsős lejárót is felújítják, hogy azt a polgárok is használhassák majd. Ugyanakkor a partszakasz két részének a találkozásánál egy feljárót építenek. A part menti sétányt gránit tömbökből alakítják majd ki, a sétányon közvilágítást és kis zöld övezeteket alakítanak ki a Körös parton természetesen növő növényzetből. A sétány áthalad majd a Szent László híd alatt.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!