ERDON Helyi hírek

2017.12.20. 09:49

Jónak lenni nemcsak decemberben

Kedd délután Böcskei László megyéspüspök tartott kápolnabúcsút a nagyváradi Caritas Catolica új székhelyének (Ion Creangă tér 2. sz.) felújított kápolnájában.

Kedd délután Böcskei László megyéspüspök tartott kápolnabúcsút a nagyváradi Caritas Catolica új székhelyének (Ion Creangă tér 2. sz.) felújított kápolnájában.

Az egykori arculatát megőrizve újították fel az új székhely kápolnáját, amelynek tegnapi megáldása után Böcskei László megyéspüspök szentmisét mutatott be, amelyben a közelgő ünnep, a karácsony örömére és békéjére mutatott rá. Ebben az időszakban mindenki alkalmassá teszi magát az ünnep fogadására, a karácsonyi örömüzenet befogadására, illetve arra, hogy maga is örömforrás legyen, az örömöt át tudja adni másoknak. A legnagyobb örömüzenet pedig, a lényeg, amit fel kell mutatni a világnak maga Jézus Krisztus. A betlehemezés során mindannyian ugyanazt az üzenetet hirdetik, Jézus születésének, Isten szeretetének örömüzenetét. A Caritas ezt nem csak karácsony előtt hirdeti, hanem nap mint nap ezt teszi. Jók lenni nemcsak decemberben kell, jobbakká lenni törekednünk kell. „Próbáljunk mi is egy kicsit angyalokká válni, ott ahol élünk” - fogalmazott a püspök.

A kápolnának, a helynek olyan múltja van, amit mindenki ismer, ám elődeinktől nemcsak tanulhatunk, hanem elköteleződés is kell arról, hogy ugyanazt az utat folytatjuk, amit ők. Alázattal belépni a kápolnába. A kápolnába alázatosan belépve tudnunk kell ugyanakkor, hogy Isten örömüzenetének hirdetése nem a mi érdemünk, hanem Ő az, aki képesít arra, hogy az ő követségében járjunk. Alázattal leborulva pedig tudnunk kell, hogy fáradozásunk nem eredménytelen. A Caritas munkatársának lenni nem egy állás, egy „job”, hanem egy hivatás, ahol mindenkinek a szolgálata fontos, akár előtérben, akár a háttérben történik az. A karácsony legyen mindenkinek a megnyugvás, a megtisztulásnak az ideje, hogy megújult erővel induljunk az új esztendőben, mondta végezetül a püspök.

A kápolna felújítási munkálatai még folyamatban vannak, jövő évben oltári szentséget is kap a kápolna, illetve szeretnék, ha rendszeres szentmisék helyéül szolgálna.

János Piroska

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!