ERDON Helyi hírek

2017.12.04. 08:55

Adventi koszorú készítés a Rogériuszon is

November utolsó napján adventi koszorúkat készítettek a gyermekek és szüleik a dél-rogériuszi RMDSZ-székházban. Az esős, hűvös idő ellenére több család is részt vett az eseményen.

November utolsó napján adventi koszorúkat készítettek a gyermekek és szüleik a dél-rogériuszi RMDSZ-székházban. Az esős, hűvös idő ellenére több család is részt vett az eseményen.

A programot három éve kezdeményezte a dél-rogériuszi RMDSZ-körzet, két éve csatlakozott a Diákokért Egyesület, idén pedig az Ovisuli Egyesület is részt vett benne. Célja az, hogy a gyermekek, szüleik, nagyszüleik együtt készüljenek a karácsonyra, családias hangulatban teljen az ünnep előtti időszak. Fontos, hogy mindez olyan közösségi térben történjen meg, mint a körzeti székház, hiszen jó, ha érzik a lakosok, hogy ez a hely mindenkié, magyarázta Pető Dalma, a dél-rogériuszi RMDSZ-körzet és az Ovisuli Egyesület elnöke.

Mindenki Karácsonya

A koszorúkészítés a Mindenki Karácsonya programsorozat keretében zajlott, amit a dél-rogériuszi RMDSZ-körzet, a réti RMDSZ-körzet, a Diákokért Egyesület és az Ovisuli Egyesület közösen szervez. Perecz Simó Annamária tanítónő elmondta, hogy az adventi koszorúk készítése nyitóprogramnak tekinthető az említett rendezvénysorozatot illetően. A Mindenki Karácsonya programsorozatot immár 11. éve szervezik meg, a célja pedig: felhívni a figyelmet arra, hogy az ünnep nem a pénzköltésről kell szóljon, hanem az együtt töltött értékes időről, a lelki felkészülésről és a szeretetről. A programsorozat során gyűjtést is fognak szervezni rászoruló családok számára, ennek részleteire hamarosan visszatérünk.

A foglalkozást Perecz Simó Annamária tanítónő és Vass Anna tanítónő tartotta, a nyitóprogramot az Ovisuli Egyesület támogatta.

Törő Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!