ERDON Helyi hírek

2017.12.21. 12:21

21 millió euró hitelt vett fel a nagyváradi önkormányzat

Szerdán a nagyváradi városházán járt az Európai Beruházási Bank küldöttsége, hogy aláírjon egy 21 millió euró értékű, 22 éves futamidejű hitelszerződést, mely összeget az önkormányzat európai uniós projektek társfinanszírozására fogja fordítani.

Szerdán a nagyváradi városházán járt az Európai Beruházási Bank küldöttsége, hogy aláírjon egy 21 millió euró értékű, 22 éves futamidejű hitelszerződést, mely összeget az önkormányzat európai uniós projektek társfinanszírozására fogja fordítani. Az első négy év türelmi idő, vagyis a hitel tőkerészét nem kell törleszteni, csak annak kamatát és kezelési költségét, ezen időszak lejártával kell csak majd elkezdeni törleszteni a kölcsönösszeg tőkerészét is, annak járulékos költségeivel együtt, 18 éven át. A Polgármesteri Hivatal szerint a megállapodás előnyös számára nem csak az éves kamat szempontjából, hanem amiatt is, hogy a kölcsönt rugalmas lehet felhasználni, azaz a projektcsomag keretében átutalható egyik projektről a másikra, sőt új projektek is finanszírozhatóak azzal a feltétellel, hogy ezek olyan területekről származzanak, melyek az EBB-vel kötött szerződésbe bele vannak foglalva, mint például: urbanisztikai terek fejlesztése vagy felújítása, energetikai hatékonyság, megújuló energiaforrások hasznosítása, geotermikus energia hasznosítása, szállítási infrastruktúra. Az EBB részéről Adela Ioana Florescu, Anca Octrolală és Dietmar Dumlich, míg a váradi önkormányzattól Eduard Florea gazdasági igazgató, Nadia Haş igazgató-helyettes és Cosima Secara osztályvezető írták alá a megállapodást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!