ERDON Helyi hírek

2017.11.28. 16:36

Zajos közvita a bűzről

Majdhogynem káoszba fulladt a kedd délutáni közvita, amelyet a Nutripork cég disznóhizlaldájának az ügyében tartottak a Bihar megyei prefektúrán.

Majdhogynem káoszba fulladt a kedd délutáni közvita, amelyet a Nutripork cég disznóhizlaldájának az ügyében tartottak a Bihar megyei prefektúrán.A nagy számban megjelent polgárok igen dühösek voltak, s már a közvita elején felpaprikázódott a hangulat, amikor a megyei környezetvédelmi ügynökség részéről elhangzott, hogy a vállalat betartja az összes törvényes rendelkezést, arra hivatkozva, hogy a szagokat nem méri a román törvénykezés. Az emberek túlnyomó része azt hangoztatta: elegük van abból, hogy tíz éve szagolják a bűzt, ami a farmból árad. Florin Birta, Nagyvárad alpolgármestere a közvitán kijelentette, hogy jelen körülmények között nem szabad újraengedélyeztetni a hizlalda működését, legalábbis környezetvédelmi szempontból. A részletekre visszatérünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!