ERDON Helyi hírek

2017.11.21. 09:28

Végre elkészülhet a gyorsforgalmi

December 1-re elkészülhet a nagyváradi gyorsforgalmi út utolsó, az Ana Ipătescu és az Izvorului közötti 660 méteres szakasza is.

December 1-re elkészülhet a nagyváradi gyorsforgalmi út utolsó, az Ana Ipătescu és az Izvorului közötti 660 méteres szakasza is.

Úgy tűnik, hogy végre-valahára elkészül a nagyváradi gyorsforgalmi út utolsó, 660 méternyi szakasza is, miután a nagyváradi önkormányzat bérbe vette a Román Államvasutaktól (SNCFR) azt a telket, amelyen az út nyomvonala halad. Az Ana Ipătescu és az Izvorului utcák közötti útszakasz munkálatai során immár elkészült az eső-vízelvezetés, és a járdaszegélyek lerakása is csaknem teljesen. A nyomvonal tömörítése is megtörtént, és ezt követően, amint az időjárás megengedi, kezdik a betonozást, azt követően pedig a két aszfaltréteg leöntését, tudtuk meg Sava Annamáriától, a projekt koordinátorától. Korábban Mircea Mălan, Nagyvárad alpolgármestere azt ígérte, hogy a román nemzeti ünnepre, december 1-re elkészül az út, és az autósoknak akkortól már nem kell a Depoului és az Izvorului utcák felé kerülniük. Ehhez kapcsolódva Sava Annamária lapunknak elmondta, hogy igyekeznek tartani az említett határidőt, de ez nagyban függ az időjárási viszonyoktól is. Hozzátette, hogy az aszfaltozás után következik a közvilágítás kialakítása, legvégül pedig az útjelzések felfestése.

Kétévnyi egyezkedés

Az említett útszakasznak az építése 2015 végén rekedt meg, amikor kiderült, hogy az önkormányzat nem tudja megszerezni a telket annak tulajdonosától, az állami vasúttársaságtól. Kétévnyi egyezkedés után végül a felek abban állapodtak meg, hogy az önkormányzat bérbe veszi a telket négyzetméterenkénti 1,04 lej/hó áron (áfával együtt), azaz évi 169.572 lejt fizet a SNCFR-nek a telekhasználatért, amit kiegészít egy 50.449 lej értékű garancia is. A 4,9 millió lej költségű (áfa nélkül) munkálatot Trameco és az Abed Nego cégek végzik.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!