ERDON Helyi hírek

2017.11.22. 09:16

Részletek a brutális gyilkosságról

Megtalálták Sorin Rogiat, aki a váradi gyilkosság első számú gyanúsítottja volt, azóta be is ismerte tettét, kedden kihallgatásra és újabb helyszíni vizsgálatra került sor.

Megtalálták Sorin Rogiat, aki a váradi gyilkosság első számú gyanúsítottja volt, azóta be is ismerte tettét, kedden kihallgatásra és újabb helyszíni vizsgálatra került sor.

Mint arról már lapunkban beszámoltunk, a gyanúsítottat a temesvári állomáson fogták el. Azóta újabb részletek derültek ki a menekülésről: Sorin Rogia a gyilkosság után egyenesen Temesvárra menekült, még mielőtt elment a városból hagyott egy levelet, amelyben leírja, hogy a szégyene miatt menekül el, akkor még nem lehetett tudni, hogy mi okozta a szégyenérzetét. Temesváron az állomáson egy leszerelt vagonban bújkált. Bizonyos sajtóinformációk szerint Rogianak drog- és alkoholproblémái vannak, illetve skizofréniában szenved, már van bírósági ügye gyújtogatás miatt, melynek során 50000 eurónyi kárt okozott.

A gyilkosság részletei

Kedden a kihallgatás után nem sokkal, még kora délután a Rogiat arra a helyszínre vitték, ahol a holttestek megtalálták. A holttestet november 9-én, reggel a Grigore Ureche utcán találták, körülbelül 10 méterre a Pece-parti bicikliúttól, egy tömbház sarkánál, egy fa alatt, a gyilkosság valahol a közelben történt. Rogia be kellett mutassa az esetet attól a pillanattól kezdve, hogy elkezdtek vitatkozni, egészen addig, amíg betörte Radu Bogdan fejét. A boncolási eredmények alapján egy tompa tárggyal törte be a fejét, valószínűleg kalapáccs, ez később be is bizonyosodott. A nyomozókkal együtt újra végig kellett menjen azon az útvonalon, amelyen a gyilkosság után hazament – Crișana utca, Constantin Tănase utca, Nicolaus Olahus utca, ahol a szüleivel él. Az úton azt is megmutatta a tettes, hogy hova dobta el azokat a tárgyakat, amelyek nála voltak, köztük azt a kalapácsot is, amellyel a gyilkosságot elkövette, és az áldozat telefonját is.

Néhány nappal ezelőtt, november 14-én Sorin Rogiat távollétében ítélték 30 napos előzetes letartóztatásra gyilkosság vádja miatt, országos szintű elfogatóparancsot adtak ki ellene. C. Roman ügyész elmondása szerint erre azért volt szükség, mivel a gyanúsított veszélyt jelenthetett a lakosság számára is, illetve esély volt arra, hogy újabb bűntetteket vigyen véghez. Az ügyész továbbá azt is elmondta, hogy a bűntettre úgy tekintenek, mint brutális erőszakkal véghezvitt gyilkosságra, a vizsgálatok alapján legkevesebb 20 kalapácsütéssel végzett az áldozattal Rogia. Az is kiderült, hogy a gyilkosság november 9-én, éjjel történt. Sorin Rogia jelenleg előzetes letartóztatásban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!