ERDON Helyi hírek

2017.11.29. 15:00

Gyűjtést szerveznek a magyar vállalkozónők

A Bihar Megyei Magyar Vállalkozónők Egyesülete gyűjtést szervez a karácsony közeledtével, egy anyaotthont és egy korai fejlesztőközpontot szeretnének támogatni. Az adományokat december 18-ig gyűjtik, a gyűjtőpontoka minden nap lehet vinni az adományokat.

A Bihar Megyei Magyar Vállalkozónők Egyesülete gyűjtést szervez a karácsony közeledtével, egy anyaotthont és egy korai fejlesztőközpontot szeretnének támogatni. Az adományokat december 18-ig gyűjtik, a gyűjtőpontoka minden nap lehet vinni az adományokat.

Tank-Szigeti Ildikó, a Magyar Vállalkozónők Egyesületének elnöke jelentette be a gyűjtési akciót, az egyesület tagjai úgy gondolták, hogy a sikeres, jótékonysággal egybekötött bál után érdemes lenne folytatni a segítségnyújtást. Az egyesület főként nőket, anyákat, gyermekeket szeretne támogatni, ezért felkeresték Szántó Ildikót, a Bihar Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság képviselőjét, aki egyben a Gyermekvédelmi Szakszolgálat vezetője is. Szántó Ildikó segített abban az egyesületnek, hogy olyan helyet találjanak, ahol az adományokra igazán szükség van, így esett a választás az anyaotthonra és a fejlesztőközpontra.

Anyaotthon és a központ

Szántó Ildikó bemutatta azokat a helyeket, ahová az adományok kerülni fognak. A helyi anyaotthonban egyedülálló, bajba jutott, bántalmazott édesanyák és kiskorú édesanyák kapnak elhelyezést és támogatást a gyermekeikkel együtt. Az otthonban körülbelül 6 hónapig élhet az édesanya gyermekével együtt, bizonyos esetekben akár egy évig. Jelenleg ebben az otthonban 5 édesanya él (4 kiskorú) és 7 gyermek (0-4 év közöttiek). Az anyaotthon vezetői abban is segítenek az édesanyáknak, hogy munkát találjanak, illetve kiskorúak esetében segítenek befogadócsaládot találni.

Adományokat gyűjtenek egy korai fejlesztőközpont számára is, ahol 0-5 éves kor közötti gyermekek vannak elhelyezve. A fejlesztőközpontban olyan sérült, egészségügyi problémákkal küzdő gyermekeknek adnak otthont, akiket édesanyjuk, szüleik a kórházban hagytak. A központban jelenleg 10 gyermek van.

Pető Dalma ügyevezető elnök mutatta be a gyűjtés részleteit. Mindkét helyen szükség van pelenkára, baba-mama kozmetikumokra, jó állapotban lévő ruhákra, cipőkre, tisztítószerekre, valamint mindenre, amire egy nőnek és gyermekeiknek szüksége lehet. A gyűjtést szervezők arra kérik az adományozókat, hogy külön csomagolják a gyermekeknek szánt holmikat és külön a nőknek szántakat, mivel így megkönnyítik a munkájukat a szétosztás során. Amennyiben valaki férfi ruhákat szeretne adományozni, az is lehetséges, azokat majd egy hajléktalanszállóba juttatják el. Az adományokat december 18-ig gyűjtik, a gyüjtőpontokra minden nap lehet vinni az adományokat, a szétosztásra december 19-én kerül sor. További információkat az egyesület Facebook-oldalán kaphatnak, illetve a magyarvallalkozonok@yahoo.com e-mail címen és a 0740–186–308 (Pető Dalma) telefonszámon.

Gyűjtőpontok

Bihar: Sadelli Prodcom KFT, Szent Péter utca 25. szám, 8–16 óra között.

Bors: Europrint nyomda telephelye, Ipari Park 5/A, 8–16 óra között.

Fugyivásárhely: Gardener KFT, 195/A, 8–16 óra között.

Nagyvárad:

Europrint kiadó és nyomda, Moscovei utca 7. szám, 8–16 óra között.

Noémi Diet, Camille Flammarion utca, 14/b tömbház, 3-as ajtó, 8–16 óra között.

Fan Ice cukrászda, Republicii utca 26. szám, naponta 9–20 óra között.

West Imperial Tours utazási iroda, Gh. Doja 2. szám, 9-17 óra között.

Stimmt Com cipőbolt, Călinescu utca, AN 43, 10–18 óra között.

LTS Shoe cipőbolt, Madách Imre utca 5. szám, 10–18 óra között.

Diófa Csárda, George Enescu 57. szám, 12-22 óra között.

Provocateur Szalon, Pavel utca 10. szám 1-es lakrész, 9–19 óra között.

 

Törő Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!