ERDON Helyi hírek

2017.11.16. 09:13

Díszkivilágítás Nagyváradon

A korábbi évek hagyományaihoz híven az idén is díszkivilágítást kap Nagyvárad, november 1-jétől már meg is kezdődött a fényforrások kihelyezése a városban.

A korábbi évek hagyományaihoz híven az idén is díszkivilágítást kap Nagyvárad, november 1-jétől már meg is kezdődött a fényforrások kihelyezése a városban.

Mint azt Izsák Hajnalkától, a váradi polgármesteri hivatal sajtóosztályának a munkatársától megtudtuk, a város közvilágítását biztosító Luxten cég a várossal kötött koncessziós szerződés értelmében az idén is ingyen szereli fel a mintegy tizennégy kilométernyi fényfűzért, melynek harminc százaléka új fényfüzér lesz. Emellett kürülbelül háromszáz karácsonyfa, hóember, hópehely, csillag formájú fényfigurát lakot helyeznek fel az oszlopokra, továbbá egyes fákra fényhálót húznak és lesz a korábbi évekből már ismert fényalagút és fényszökőkút is. A díszkivilágítás kihelyezésének költsége egyébként mintegy 500 ezer euró, de az önkormányzat csak az áramfogyasztást fogja fizetni, ami az előrejelzések szerint nem lesz nagy, ugyanis a díszkivilágítást energiatakarékos led égőkkel biztosítják. Amint azt már megszokhattuk, a város főbb terei, sétányai, fő útjai, valamint a hidak lesznek ily módon megvilágítva. A díszkivilágítás ünnepi felkapcsolása november 30-án este hat órakor történik meg a Szent László téren, tette hozzá Izsák Hajnalka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!