ERDON Helyi hírek

2017.10.29. 13:01

Szüreti bál volt Várad-Velencén

Szombat este sikeres szüreti bált szervezett a Cservák Miklós elnök vezette várad-velencei RMDSZ-körzet a Kolozsvári út 85. szám alatti római katolikus kultúrházban, sok résztvevővel.

Szombat este sikeres szüreti bált szervezett a Cservák Miklós elnök vezette várad-velencei RMDSZ-körzet a Kolozsvári út 85. szám alatti római katolikus kultúrházban, sok résztvevővel.

Több mint két és fél évtizede nem telhet el úgy ősz Nagyváradon, hogy ne szervezne kiváló hangulatú szüreti mulatságot a várad-velencei RMDSZ-körzet. Nem történhetett ez az idén sem másképp, a magyar összetartozás és a hagyományőrzés fontosságát kiemelő Cservák Miklós körzeti elnök meleg hangú köszöntő szavai után Meleg Vilmos színművész, filharmóniaigazgató, a városi RMDSZ-szervezet vezetője kedveskedett a jelenlevőknek Magyari Lajos két verséből is válogatva, illetve rövid gondolatokat idézve, valamint Sajó Sándor Magyarnak lenni című költeményének az utolsó szakaszával kiegészítve mondandóját.

Örömmel

Azt akarta ezzel tudatosítani: miért jön mindig örömmel a várad-velencei közösségbe, az ott szervezett eseményekre. Hangsúlyozta: úgy véli, hisz abban, hogy a mi létünknek az egyik alapja, hogy közösségi életet is tudjunk élni, és igényeljük is azt, hogy együtt legyünk, törekedve arra, hogy félre tudjuk tenni a nézeteltéréseket, és mindig azt nézzük, ami összeköt. Egymást segítve, egymás kezét fogva próbáljunk haladni ezen a Földön, hiszen nagy költőink üzenete mindig az volt, hogy a hagyományok megélése és továbbadása kötelező számunkra. És ezek sorába illeszkednek a szüreti bálok is, amióta szőlőt termesztenek ezen a vidéken, a borok alkalmasak az öröm és a bánat kifejezésére. Ugyanakkor megkóstolva egymás borát baráti közösségek alakulnak ki, és jól érezzük egymás társaságában- tette hozzá.

A valóban színvonalas mulatságon felléptek továbbá a Varga Friderika által felkészített Mistique-mazsorettek, a talpalávalóról pedig a Koktél együttes gondoskodott. Volt tombola is, a vacsora pedig ízletes volt.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!