ERDON Helyi hírek

2017.10.07. 10:04

Őfelsége, a pedagógus

Ötödik alkalommal szervezett ünnepséget a Pedagógusok Világnapja alkalmából a Bihar Megyei Pedagógusok Háza. A csütörtök esti rendezvény során okleveleket és díszplaketteket osztottak.

Ötödik alkalommal szervezett ünnepséget a Pedagógusok Világnapja alkalmából a Bihar Megyei Pedagógusok Háza. A csütörtök esti rendezvény során okleveleket és díszplaketteket osztottak.Az Őfelsége, a pedagógus címet viselő ünnepség alkalmából a nagyváradi Hilton szálló konferenciatermében gyűltek össze a pedagógusok. Carmen Bodiu, a Bihar megyei Pedagógusok Házának igazgatója köszöntötte a jelenlévőket, külön köszöntve többek között Ioan Mang megyei tanácsi alelnököt, a szociáldemokrata párt (PSD) nőszervezetének több képviselőjét, Novac Iuhas Alin Florin Bihar megyei főtanfelügyelőt, Ioana Indrieşrendőrtisztet, Carmen Dinescut, a Bihar megyei Közegészségügyi Hatóság biológusát.

Felvételről

Visszatekintéssel folytatódott az ünnepség – a jelenlévők felvételről tekinthették meg a korábbi ünnepségek egyes részleteit, majd díjkiosztás következett. Elsőként a megyei főtanfelügyelő kapta meg a pedagógusok házának oklevelét. Novac Iuhas Alin Florin felszólalása során elismerő szavakkal illette  a pedagógusokat, kiemelve folyamatos, önfeláldozó munkájuk jelentőségét. Dochiana Bejan, Florian Bodog egészségügyi miniszter tanácsosa a miniszter köszöntő szavait tolmácsolta, majd több olyan intézmény képviselője vett át oklevelet, amellyel eredményesen együttműködik a pedagógusok háza; többek között a DSP és a rendőrség képviselője is oklevelet vett át.

Elismerések

Mint eddig minden alkalommal, a rendezvény során a szervezők díszplaketteket adtak át. Rendszerint olyan Bihar megyei pedagógusokat részesítenek a különleges elismerésben, akik életük nagy részét az oktatásnak, az egymást követő generációk formálásának szentelték. Elsőként post mortem kitüntetésben részesítették a nemrég elhunyt Nicoleta Negreant, a 11. sz. iskola volt aligazgatóját, akire egyperces csenddel emlékeztek a jelenlévők. A következő díjazott Maria Letea nyugdíjas pedagógus volt, aki tizenkilenc évig vezette a nagyváradi Lucreţia Suciu iskolát. Harmadikként  Dr. Marcu Ágnes egyetemi professzor kapta meg a plakettet. Mielőtt átvette volna, Maria Hulber tanár olvasta fel a laudatiót. Mint elhangzott, Marcu Ágnes kezdetben a nagyváradi Művészeti Líceumban tanította gordonkán játszani a diákokat, 1995-től a Nagyváradi Egyetem adjunktusaként oktatott, s egyúttal kutatással is foglalkozott, 2005-től előadótanárként, 2008-tól pedig professzorként tevékenykedett. 2000 és 2005 között tanszékvezetőként, 2005-től pedig az egyetem zenei karának a dékánjaként dolgozott. Szó esett a különböző, nagyszabású rendezvényeken való részvételéről, s arról is, hogy a Varadinum vonósnégyes alapító tagja.

A későbbiekben Cornel Dănuţ Peter nyugdíjas tanár, volt fizika szakos tanfelügyelő, majd Ioan Romocea és Mircea Matiuţă nyugdíjas tanárok vették át a díszplakettet.  A rendezvény során a Nagyváradi Gyermekpalota több tehetséges tanulója is fellépett.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!