ERDON Helyi hírek

2017.10.14. 11:34

Nyolcévesen megyei bajnok

A nyolc éves, nagyváradi Ridi Zsuzsa nyerte meg saját kategóriájában az idei, megyei íjászverseny sorozatot. Öt éves kora óta íjászkodik, tanára nem más, mint édesapja, Ridi Ferenc, aki maga is megyei íjászbajnok lett.

A nyolc éves, nagyváradi Ridi Zsuzsa nyerte meg saját kategóriájában az idei, megyei íjászverseny sorozatot. Öt éves kora óta íjászkodik, tanára nem más, mint édesapja, Ridi Ferenc, aki maga is megyei íjászbajnok lett.A kislány ötéves kora óta íjászkodik, tudtuk meg, s évről évre egyre jobban teljesít. Voltak már jó eredményei, de ez az első olyan verseny, melynek mindegyik szakaszán részt vett. A hagyományos íjászat kategóriáján belül a hat-nyolc éves lányok között versenyzett.

Esőben, hidegben

Mint megtudtuk, a Bihar megyei Íjász Szövetség minden évben íjászverseny sorozatot szervez, melyen belül mindegyik egynapos versenyt más-más íjászklub szervezi meg – például az idén a White Lion, a Nomad Archers, a székelyhídi Phoenix, a Red Point által szervezett versenyek, továbbá a Várkupa alkotta a sorozatot. A versenysorozat áprilisban kezdődött és a napokban lett vége. Az egynapos versenyek során tíz-húsz próbán kell helytállni, különféle célokra kell lőni – amint Zsuzsa elmondta, a legnehezebb az a próba volt, melynek során egy viszonylag vékony kötelet kellett érinteni a nyíllal. „Nagyon büszke vagyok rá, ambiciózus, esőben, hidegben kitartott” – mondta Ridi Ferenc. A kislány szívesen íjászkodik, s örül neki, hogy most már az udvarukon is gyakorolhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!