ERDON Helyi hírek

2017.10.04. 12:31

Időseit köszöntötte a Caritas

A Szépkorúak Világnapja alkalmából ünnepi szentmisével és kulturális műsorral köszöntötte hétfőn a nagyváradi Szent Erzsébet és Szent Márton otthonok lakóit az egyházmegyei karitász.

A Szépkorúak Világnapja alkalmából ünnepi szentmisével és kulturális műsorral köszöntötte hétfőn a nagyváradi Szent Erzsébet és Szent Márton otthonok lakóit az egyházmegyei karitász.

„Nagyon örülünk, hogy van egy nap, amelyik a szépkorúaké, amikor a figyelem önökre irányulhat. Hálásak vagyunk, hogy önök között lehetünk, s hálásak vagyunk mindazért a sok bölcsességért és tapasztalatért, amit önöktől kapunk nap, mint nap” – mondta a Caritas váradszőllősi otthonának ápolói és gondozói nevében Dombi Andrea.

A Szent Márton Otthon kápolnájában tíz órától szentmisével kezdődött az ünnepség. A szertartást Szőke Sándor lazarista atya mutatta be. „A Jóisten annyira szeret bennünket, hogy amikor látta, hogy az embernek segítségre van szüksége, akkor nemcsak az embert teremtette meg, hanem a segítséget is mellé: magukat az angyalokat. A Jóisten nem véletlenül adta mellénk őket, hanem pont azért, hogy végigkísérjék a mi életünket és megoltalmazzanak bennünket mindenféle nagyobb bajtól, illetve segítsenek rátalálni arra az útra, amit a Jóisten nekünk szánt” – hangsúlyozta prédikációjában Sándor-atya.

A szertartást követően a bentlakók az otthon ebédlőjében gyűltek össze, ahol a gondozók virágokkal és egészséges nyalánkságokkal lepték meg őket a megbecsülés jeleként.

Tanítóképzősök műsora

A Szent Erzsébet Gondozóközpontban Kóhr Balázs, Rajna József és Farkas Imre atyák közösen mutattak be szentmisét a szépkorúak tiszteletére, majd a nagyváradi Iosif Vulcan tanítóképző líceum IX–XII. osztályos diákjai adtak elő verses-zenés műsort Nagy Enikő tanárnő felkészítésében. „A Dsida-év alkalmából tavaly összeállított verses műsorunk felújított változatát hoztuk el most az otthon lakóinak, az idősek világnapja alkalmából. A gyerekek nevében is mondhatom, hogy nagy szeretettel fogadtuk el a meghívást. Az idén úgy gondoltuk, hogy a kilencedikes gólyáinkat is bevonjuk ebbe, és közülük sokan vállalták, hogy énekeljenek, verset mondjanak” – nyilatkozta Nagy Enikő, a diákokat felkészítő pedagógus.

A tanítóképzősök előadásában többek közt Radnóti Miklós, Dsida Jenő és Kosztolányi Dezső sorai csendültek föl. A műsorban mintegy 30 diák vett részt. Az ünnepség közös teázással és süteményezéssel zárult a nagyváradi Mocca cukrászda támogatásával, amely a világnap alkalmából friss süteményekkel lepte meg az ünnepelt szépkorúakat. A rendezvény végén több diák is kifejezte, önkéntesként szívesen visszatérne még, hogy a Caritas idősotthonának munkáját segítse.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!