ERDON Helyi hírek

2017.10.05. 10:33

A nagy jövedelmezőségű kis ingatlanbefektetések az újonnan épített tömbházak földszintjén, a kereskedelmi területeken találhatók

Miért nyereségesebb befektetni egy üzlethelyiségbe a tömbház földszintjén, mint egy lakásba?

Miért nyereségesebb befektetni egy üzlethelyiségbe a tömbház földszintjén, mint egy lakásba?A tömbházak földszintjén lévő kereskedelmi terek jelenleg a leginkább keresettek, mind a szolgáltatások területén működő cégek, mind pedig olyan fontos vállalatok részéről, amelyek az ügyfelek tömegéhez közel található értékesítési pontokat kívánnak fejleszteni. Bizonyos bankok csak egyes tömbházak földszintjén nyitottak ügyfélszolgálati pontokat. Más szegmensek, mint gyógyszertár-lánc, fogadási irodák, de kereskedelmi hálózatok, vagy orvosi klinikák is jól meghatározott, zsúfolt területeket céloznak meg, ahol többlakásos tömbházak vannak jelen. Az ügyfelek száma és a pénzügyi potenciál szempontjából jól meghatározott közönséggel rendelkező kereskedelmi területek garantálják a sikert azoknak a vállalkozásoknak, amelyek ezek közvetlen közelében lévő forgalmi potenciált célozzák meg.

Ha biztos ügyfélforgalmat szeretne biztosítani, nyisson egy telephelyet vagy egy értékesítési pontot egy 10 emeletes blokk földszintjén. Ha két vagy három hasonló lakótömb található a közelben, azonnal garantált a kereskedelmi forgalom, amely akár 1500-2000 embert is magába foglalhat, 500-600 apartmanba csoportosítva.

Miért nyereségesebb egy blokk földszintjén található üzlethelyiségbe befektetni, mint egy lakásba? Egyszerű számítást végzünk, példaként használva az Őssi lakóparkban értékesíthető kereskedelmi helyeket. Egy 46 négyzetméteres kiskereskedelmi terület kb. 35.000 euróba kerül. Ha egy lakást szeretne vásárolni ezzel az összeggel, akkor még egy garzonlakásra sincs sok esélye egy új lakótömbben. Ha a garzonlakást szeretné bérbe adni, akkor még legalább 5000 eurót kell befektetnie a kialakításába (konyha, fürdőszoba, hálószoba), így 40 000 euróba kerül. Egy garzon bérleti díja 200 euró / hó, ami 16,6 év alatt térül meg.

A kereskedelmi helyiséghez fürdőszoba is tartozik. Bármilyen további felszerelését a bérlő fedezi, aki élni akar a fejlesztési szabadsággal, a beosztást és a berendezést illetően. Különösen egy orvosi rendelő esetében, ami bizonyos kötelező szabványoknak kell megfeleljan, vagy speciális berendezéseket igényel. Nagyváradon egy új tömbház földszintjén található üzlethelyiséget átlagosan 10 euró / m2-es áron lehet bérelni. Ebből kiderül, hogy üzlethelyiségünkért havi 460 eurós bérleti díjat kapunk, ami kb. 6,3 év alatt térül meg.

Az alábbiakban bemutatjuk egy nagyváradi lakás és kereskedelmi helyiség jövedelmének összehasonlító számításait, 16,6 év alatt (a lakás amortizációs időszaka):

Apartman - 0 nyereség

35.000 euró + 5000 euró fejlesztési befektetés = 40.000 euró

Bérleti díj 200 euró / hó = 16,6 év befektetési megtérülés és 0 nyereség

Kereskedelmi terület - 55.200 euró nyereség

35.000 euró - nem igényel további beruházást

Bérleti díj 460 euró / hó - 6,3 év beruházás-megtérülés és 10 év alatt 55.200 eurós nyereség

Nyilvánvaló, hogy a kereskedelmi terület értékesebb, mint egy lakás hosszú távú bérleti beruházás szempontjából.

Ebben a pillanatban a legalacsonyabb árak az új építésű kereskedelmi területeknél, amelyek esetében garantál a kereskedelmi forgalom, az Ősi lakóparkban vannak. Itt új kereskedelmi helyiségeket találnak, modern fűtési rendszerekkel, nagyméretű terekkel, és kiváló minőségű hőszigeteléssel. A rendezett zöld terek és a rendelkezésre álló parkolóhelyek nagyon fontosak egy ilyen beruházás kiválasztása szempontjából. Mindezeknek köszönhető, hogy az Őssi Lakópark kereskedelmi területei a legjobb kis tőkebefektetésű ingatlanberuházások Nagyváradon.

(Fizetett hirdetés)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!