ERDON Helyi hírek

2017.09.17. 16:46

Traubenfest sok zenével és tánccal

Az idén is sokan vettek részt a Bihar megyei Német Demokrata Fórum által szervezett szüreti mulatságon, a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében.

Az idén is sokan vettek részt a Bihar megyei Német Demokrata Fórum által szervezett szüreti mulatságon, a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében.Helene Vodă tiszteletbeli elnök és Heilmann Norbert megyei elnök németül, románul és magyarul köszöntötték a jelenlévőket és kívántak mindannyiuknak szép délutánt és jó szórakozást, később Kellermann Ottilia, a fórum ifjúsági felelőse és Makai Mercédesz konferálták be – szintén három nyelven – a soron következő műsorszámokat. Mint megtudtuk, a szombati mulatságon az idén első alkalommal vett részt a zsombolyai Hatzfelder Pipatsche táncegyüttes, s ugyancsak első alkalommal jöttek el a sólyomkővári szlovák Spramienoc tánc- és népdalcsoport tagjai is.

Zene, tánc, árverés

A műsor Bartha Bernadett könnyűzenei előadásával kezdődött, majd a palotai Wilde Rose gyermek- és felnőtt tánccsoport tagjai léptek fel. Vura János, a művészeti líceum trombita tanára és Hoffmann Róbert, a fórum kulturális felelőse közös, nagy sikerű előadása következett, majd a már hagyományos árveréssel folytatódott a program – ezen, mint mindig, néhány tíz lejért lehetett szép ajándéktárgyakért licitálni. A zsombolyai, nemrég megalakult Hatzfelder Pipatsche együttes hagyományos sváb táncokat adott elő, autentikus sváb népviseletben, majd ismét árverés következett.

A nagyváradi Regenbogen ifjúsági táncegyüttes nívós programmal állt elő, s nagy sikerük volt a szlovák csoport tagjainak is. A programot az idősebb korosztály tagjaiból álló váradi Enzian együttes tagjai zárták, bemutatva, hogy nem csak a húszéveseké a világ.

Mint már hagyomány, az idén is minden résztvevő kapott egy fél liter bort, egy tombolajegyet, s az előadások végeztével a Regenbogen tánccsoport tagjai szőlővel kínálták a résztvevőket. A Traubenfest zenével és tánccal folytatódott estig, a Hoffmann Band által biztosított zenére.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!