ERDON Helyi hírek

2017.09.26. 14:41

India arcai a filharmóniában

Szeptember 21-28. között Indiai arcai címmel Máté Csaba fotóművész alkotásait lehet megtekinteni a Nagyváradi Állami Filharmónia első emeleti előcsarnokában.

Szeptember 21-28. között Indiai arcai címmel Máté Csaba fotóművész alkotásait lehet megtekinteni a Nagyváradi Állami Filharmónia első emeleti előcsarnokában.

A Kisvárdán született fotográfus így vall magáról. „Ha jól emlékszem, gyermekkoromban 4-5 fényképész volt a városban. Mindegyiknek gyönyörű kirakata volt, tele Mosolyalbum fotókkal. Sok időt töltöttem el azok előtt a vitrinek előtt, bámulva a csodát a retusált képeken.

Később a világ egyre jobban kinyílt, 40-50 év múlva pedig egészen kicsi lett. A munkámmal kapcsolatban rengeteg érdekes helyet bejárok a világon, melynek során gyakran egészen közel kerülök a helyi emberekhez. Művész nem lettem, de a lehetőséget megtaláltam, amit úgy gondolok, kár lenne veszni hagyni. Úgy érzem, azokat a pillanatokat, amiket a jósorsom adott, meg kéne tartani és másnak is megmutatni. Mindig van velem egy vagy több kamera, és ha jó, vagy rossz kedvem van, kényszeresen fotózok. A képeket visszanézve mindig boldog vagyok, ha felismerem azt a hangulatot, amiben az exponálás pillanatában voltam. Különösebb ars poeticam nincs, mert mint mondottam, nem vagyok művész, de szeretném magam jól érezni, és másoknak is örömet szerezni, hiszen az ÉLET szép, hagyjuk élni!”

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!