ERDON Helyi hírek

2017.09.15. 09:12

Elpusztult a kis oroszlán

Elpusztult a nagyváradi állatkert egyik sztárja, az örökbefogadó szülők nagy kedvence, a Moja névre hallgató, már nem is annyira kicsi oroszlán.

Elpusztult a nagyváradi állatkert egyik sztárja, az örökbefogadó szülők nagy kedvence, a Moja névre hallgató, már nem is annyira kicsi oroszlán.Florin Alexandru, a Közterület-fenntartó Zrt. szóvivője csütörtökön arról tájékoztatta az Erdon.ro-t: szerdán belső fertőzése volt, az állatorvosok megoperálták, de nem tudták megmenteni az életét.

Moja a létesítmény saját nevelése volt, Zina és Cucu utódjaként jött a világra, 2016 őszén. Az anyja egy évvel korábban, 2015-ben került Váradra a nyíregyházi vadasparkból, az apuka pedig szintén Váradon született, a gondozók nevelték fel. Tulajdonképpen három testvére volt Mojának, de csak kettőt sikerült elvenni Zinától, aki nem törődött a gyermekeivel, akik közül csak Moja maradt végül életben. Legutóbb az a hír volt vele kapcsolatban, hogy egy külön kifutót készítettek a számára.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!