ERDON Helyi hírek

2017.08.25. 13:21

Új görögkatolikus vikárius

Virgil Bercea váradi görögkatolikus megyés püspök Mihai Vătămănelu ferencesrendi szerzetest nevezte ki az egyházmegye új általános helynökévé azt követően, hogy az eddigi vikárius, Olimpiu Todorean atya átvette a görögkatolikus Caritas segélyszervezet vezetését. 

Virgil Bercea váradi görögkatolikus megyés püspök Mihai Vătămănelu ferencesrendi szerzetest nevezte ki az egyházmegye új általános helynökévé azt követően, hogy az eddigi vikárius, Olimpiu Todorean atya átvette a görögkatolikus Caritas segélyszervezet vezetését. Mihai Vătămănelu 1974. szeptember 10-én a Neamț megyei Tămășeni nevű településen született, 1998 óta a nagyváradi görögkatolikus püspökség lelkésze. Tanulmányait szülőhelyén kezdte, majd a Roman-i Ferences Papi Szemináriumban (1996-1999) és a váradi Görögkatolikus Teológiai Fakultáson (1993-1996) folytatta, melyet követően 1996 és 1998 között mesterfokozatot szerzett a római Pápai Keleti Intézetben, liturgikus teológiából. Plébánosként a nagykárolyi Páduai Szent Antal és a nagyváradi Nagyboldogasszony plébániáknál szolgált.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!