ERDON Helyi hírek

2017.08.16. 10:46

Thaiföld, a mosoly országa

Thaiföld fehér homokos tengerpartjaival, békés templomaival és buja hegyi dzsungeleivel tűnik ki a nagy ázsiai kontinensen. A helyiek vendégszeretetének köszönhetően a mosoly országának is nevezik.

Thaiföld fehér homokos tengerpartjaival, békés templomaival és buja hegyi dzsungeleivel tűnik ki a nagy ázsiai kontinensen. A helyiek vendégszeretetének köszönhetően a mosoly országának is nevezik.Bár Thaiföldön gyakorlatilag három évszak létezik, utazásra a legjobb időszak november-február, mert ekkor az időjárás száraz és hűvös. Ugyanakkor ez a fesztiválok, például a Loi Krathong, fő szezonja is.

Bangkok valószínűleg a világ legellentmondásosabb városa, mert függőlegesen a felhőkarcolókról, üzleti turizmusról, luxus szállodákról, a magasban található medencékről szól, míg vízszintesen egy autentikus ázsiai világ, Wokban készült ételeket árusító standokkal, sötét mellékutcákkal és rendkívül egyszerű emberekkel. Híres templomairól és műemlékeiről, Bangkok elkápráztatja látogatóit a modern és antik, a történelem és kortárs szórakoztatás keverékével, ami a turisták kedvelt úti céljává teszi.

KO Phi Phi szigete Thaiföld első számú vonzereje. Számos filmben szerepelt már, hiszen elkápráztat természetes szépségével, és irreálisan kék vizével.

[embed]]

Damnoen Saduak az úszó piac, egyedei élményt nyújt a turistáknak, akik a fő vásárlók ezen a helyen. A csónakok tele vannak egzotikus gyümölcsökkel és trópusi zöldségekkel, azonnal fogyasztható kókuszdiókkal, és sok más kulináris különlegességgel.

És ha már a kulináris élvezetekről esett szó, nem szabad elszalasztaniuk a híres thai ételt, ami szinte minden utcasarkon, de éttermekben, kávézókban is kapható. Egy autentikus thaiföldi étkezés egy levesből, egy curryből vagy fűszeres salátából, és egy halas zöldséges mártogatósból áll. Az ételek alapja a rizs és tésztafélék, de az aromák teszik igazán különlegessé ezeket, a sült rovarok pedig valódi kihívást jelenteknek az európai ember számára.

És ha már Thaiföldön járnak, nem hagyhatják ki az igazi thai masszázst sem, ami a yoga és stretching mozdulatokat ötvözi, és ahol az ujjakat és tenyeret használják a test fontos pontjaira gyakorolt nyomás során, aminek köszönhetően rendkívül felfrissülnek.

Thaiföld egész biztosan nem egy akármilyen vakációs úti cél, és azokra vár, akik szeretnének felfedezni a miénktől nagyon különböző kultúrát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!