ERDON Helyi hírek

2017.08.15. 11:12

Tanulmány a nőkről a várban

<p lang="hu-HU" align="justify">Mi, férfiak, azért népesítettük be a Földet, hogy megértsük a női lélek legmélyebb rejtélyeit- hangzott el a Nagyváradon zajló VI. Nyári Színházi Fesztivál legutóbbi, felhőtlen szórakozást nyújtó előadásán.

Mi, férfiak, azért népesítettük be a Földet, hogy megértsük a női lélek legmélyebb rejtélyeit- hangzott el a Nagyváradon zajló VI. Nyári Színházi Fesztivál legutóbbi, felhőtlen szórakozást nyújtó előadásán.

A telt házas produkciókat felvonultató, nagy sikerű fesztivál a nyíregyházi Mandala Dalszínház, az RMDSZ Bihar megyei szervezete, a Nagyváradi Magyar Diákszövetség és a Partium Alapítvány lebonyolításában zajlik, ennek megfelelően a legutóbbi, vasárnap esti előadás kezdete előtt Derzsi Ákos RMDSZ-es szenátor és Kőrösi Kristóf, az NMD soron következő elnöke köszöntötték az érdeklődőket.

A Tanulmány a nőkről című, a Magyar Zenés Színház által bemutatott zenés vígjáték a hatvanas évek egyik legsikeresebb, hasonló című magyar filmjének a színpadi adaptációja a Gyárfás- Bozsó szerzőpáros átdolgozásában. A történet lényege dióhéjban annyi: Zsuzsa, Éva és Jolán elhatározzák, hogy elválnak a férjeiktől. Ügyvédjük, a fiatal Vera, az első ügy lendületével keresi föl a férjeket. A vérmes Pétert, az anyagias Sándort és a tunya Bálintot csak egy pillanatra háborítja fel asszonya szándéka, mindhárman egy csapásra beleszeretnek a bájos jogásznőbe. Gegucz, az öreg kormányos azonban elkottyantja otthon az igazságot. Több sem kell az asszonyoknak, ők lesznek a leghűségesebb feleségek, s Verát a kaján férfiakból álló fegyelmi bizottság egy évre felfüggeszti, azonban a sztori végül hepienddel zárul.

Slágerek

Miközben menetrendszerűen érkeznek a poénok, és szállítva vannak a helyzetkomikumok olyan, örökzöld nosztalgikus slágerek csendül fel, mint például az Ádám, hol vagy?, a Gedeon bácsi, a Most kéne abbahagyni, a Gondolsz-e majd rám, az Egy szál harangvirág, a Csak egy tánc volt, a Minden jót Mónika, a Nem leszek a játékszered, vagy a Darabokra törted a szívem.

A két „oldal” felállása a következő. A NŐK: Csonka Zsuzsanna, Csomor Csilla, Némedi-Varga Tímea és Steinkohl Erika, míg A FÉRFIAK: Bozsó József, Dósa Mátyás, Fehérvári Péter és Kovács István.

A nézők remekül szórakoztak, kitűnő nyáresti felhőtlen szórakozást nyújtott a darab.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!