ERDON Helyi hírek

2017.08.18. 10:49

Sok a szabálytalanul parkoló autó

Júliusban 216, augusztusban pedig 16-ig 96 szabálytalanul parkoló járművet szállítottak el Nagyvárad utcáiról, tudatta szerkesztőségünkkel Ionuţ Simon, a nagyváradi önkormányzat parkolási osztályának a vezetője.

Júliusban 216, augusztusban pedig 16-ig 96 szabálytalanul parkoló járművet szállítottak el Nagyvárad utcáiról, tudatta szerkesztőségünkkel Ionuţ Simon, a nagyváradi önkormányzat parkolási osztályának a vezetője.

Kérdéseinkre válaszolva Simon elmondta, a szabadságolási időszak miatt nem lehet megmondani azt, hogy a sofőrök mennyire alkalmazkodnak a parkolási szabályokhoz azt követően, hogy február óta ismét el lehet szállítani az utakról a nem szabályosan parkoló járműveket. Egyrészt a szabadságok ideje alatt kevesebb autó van a városban, hiszen többen elutaznak, másrészt pedig a három autóelszállító csapat nem két váltásban, naponta 8–20 órák között, hanem csak egy váltásban, naponta 8–16 órák között dolgozik. És bár a szabálytalanul parkolásért kiszabható bírság is borsos, minimum 440 lej – ez az összeg az autó elszállítási és tárolási díjából, valamint a KRESZ megszegése nyomán kirótt büntetőpontokkal járó pénzbírságból adódik össze –, úgy tűnik, ez sem riasztja el az autósokat attól, hogy megkockáztassák azt, olyan helyen hagyják autójukat, ahol egyébként nem lenne szabad parkolniuk.

Főleg a belvárosból

Ionuţ Simon kérdésünkre válaszolva elmondta, a belvárosban van a legtöbb gondjuk abban az értelemben, hogy innen kell a legtöbbször elszállítani a járműveket, de a nagyváradi helyi rendőrség és a közlekedésrendészet rendőreinek a ténymegállapításai nyomán a város bármely pontjáról felemelik a rosszul parkoló kocsikat. Elmondta továbbá, hogy a polgárok bejelentései nyomán először a rendőrök szállnak ki a helyszínre, hogy megállapítsák, valóban indokolt-e egy jármű elszállítása, és csak a tényállás megállapítása után rendelik ki az autóelszállító járművet a helyszínre, amely elviszi a járművet az Akadémia (Academiei) utcai telepre, a volt Voinţa sporttelepre. Egyébiránt nem szabad felemelni és elszállítani a kocsit abban az esetben, ha utas vagy háziállat ül benne.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!