ERDON Helyi hírek

2017.08.30. 10:14

Elkezdődött a tanszervásárlás az iskolakezdésre

Bár még nyárias az idő, az iskolakezdés egyre jobban közeledik, a boltok is csordultig vannak tanszerekkel, már sokan elkezdték a bevásárlást. Mint minden évben, idén is nagy választék van, ha tanszerekről van szó.

Bár még nyárias az idő, az iskolakezdés egyre jobban közeledik, a boltok is csordultig vannak tanszerekkel, már sokan elkezdték a bevásárlást. Mint minden évben, idén is nagy választék van, ha tanszerekről van szó.

A kisebb tanszerboltok és a hipermarketek is a színesebbnél-színesebb tolltartóktól és iskolatáskáktól van csordultig tele. Az eladók elmondása szerint a bevásárlás már elkeződött, de egyelőre még csak iskolatáskákat, tolltartókat vásárolnak, a legtöbb füzetet az iskola első hetében szoktak eladni, ezekből most még csak néhányat vesznek a vásárlók.

Kínálat

Egy 48 lapos, A5 méretű füzetet már akár 90 baniért is meg lehet vásárolni a tanszerboltokban, ebből a fajtából a legdrágább darab 2 lej körül van, a 80 lapos füzetek pedig 2,50 lejtől kezdődnek, ebből a legdrágább 4 lej. A hipermarketekben már lehet 80 baniért is A5 méretű füzetet kapni, de ezek csak 24 laposak. A legtöbb üzletben egy A5 méretű füzet 1 lej körül van, a 2 lejen felüliek a borítójuk miatt drágábbak, mesefigurák, virágok díszítik azokat. Az A4-es méretű füzetek sem sokkal drágábbak, az árat itt is a lapszám és a borító határozza meg, a legolcsóbb 48 lapos füzet 2,50 lejbe kerül, a 80 lapos füzet 4-6 lejbe. Ezenkívül a biológia, földrajz, zeneórára való füzetek árai is 1-2 lej körül mozognak. Népszerűek, és ezekből fogyott eddig a legtöbb idén, a tolltartók. A tolltartókból is végtelen választék tárul a vásárló elé, a legolcsóbbak 10-12 lejbe kerülnek a tanszerboltokban, azok, amelyek fel vannak szerelve pedig 30 lejtől kezdődnek.

A hipermarketekben ezek a termékek olcsóbbak, felszerelt tolltartót akár már 20 lejért is lehet vásárolni. A legdrágábbak akár 60-65 lejbe is kerülhetnek, kiderült, van aki a drágát is megveszi. Természetesen sokszor itt is a kinézet dönt, a gyerekek leginkább a szépet keresik, a szülők pedig azt, ami minőségi termék. Az iskolatáskákból talán a legnagyobb a választék, egy-egy bolt kedvezménnyel is készült: aki beviszi a régi iskolatáskáját, az bizonyos százalékú kedvezményt kap az új megvásárlásakor. A legolcsóbb iskolatáska 30 lej körül van, a legdrágábbak 300 lejbe kerülnek a tanszerboltokban. A hipermarketekben a legtöbb táska 50-100 lejbe kerül. Mindkét esetben a drágább táskák fel is vannak szerelve: füzetek, írószerek, más iskolai eszközök vannak benne. A kisebb gyerekek körében a mesefigurásak a legnépszerűbbek, a nagyobbak pedig egyszerűbbet, letisztultabbat, minőségibbet keresnek. Az írószerek, ceruzák általában több darabos csomagban vannak a polcokon, egy 12 db-os színesceruza 3 lejbe kerül, de a minőségi termékek ennél drágábbak, akár 40 lejbe is kerülhetnek. Emellett számos dologra lehet még költeni, töltőtollra, ennek az ára 2-10 lej között mozog, mértani készletre, ezeknek az árai 2-10 lej között vannak. A rajzórára való felszerelés vásárlásakor is van miből válogatni, egy rajztömb körülbelül 5 lejbe kerül, a különböző festékek pedig 2-20 lejbe.

Törő Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!