ERDON Helyi hírek

2017.07.05. 17:13

Zenés-táncos programok a Napraforgó Alkotótáborban

Ezen a héten zajlik a napközis Napraforgó Alkotótábor Biharpüspökiben, melyet már második éve szerveznek meg, idén 35 gyerek vesz részt rajta.

Ezen a héten zajlik a napközis Napraforgó Alkotótábor Biharpüspökiben, melyet már második éve szerveznek meg, idén 35 gyerek vesz részt rajta.A tábor a biharpüspöki Bocskai István Közösségi Házban zajlik, a helyszínt a Biharpüspöki Alapítvány biztosította, melynek elnöke Tímár Enikő. Hermann Ferenc színész és rendezvényszervező, az Ovisuli Egyesület részéről elmondta: fontosnak tartották, hogy ne csak Nagyváradon táboroztassanak, hanem környező településeken is, Biharpüspökiben pedig igény is van rá. Pető Dalma váradi tanácsos idén is biztosított két helyet olyan gyerek számára, akik kiemelkedően magas tanulmányi eredményt értek el. Idén két román anyanyelvű gyerek is részt vesz a táborban, a jelentkezésüknek nagyon örültek a szervezők, mivel a magyar gyerekek románul tanulhatnak, a román gyerekek pedig magyarul. A tábort az Ovisuli Egyesület szervezte, a Biharpüspöki Alapítvány partnerségével.

Program

A tábor hétfőtől péntekig tart, reggel 9-15 órák között. A gyerekek meleg ebédet kapnak 13 órakor, előtte és utána különböző foglalkozások vannak. Négy műhellyel készültek a szervezők, egyet a szülők kérésére alakítottak ki. A színház műhelyért Szíjjártó Aletta óvónő, színésznő felelős, a tánc műhelyért Szabó Ágnes, a Nagyváradi Táncegyüttes részéről, a zene műhelyért pedig Simai Mihaela, zenepedagógus, énekes. A szülők kérésére megszervezett játékos román nyelvtanulási műhelyt Vereș Ioana, a Nicolae Bălcescu Általános Iskola tanítónője tartja. A foglalkozások 45-50 percig tartanak, 8-9 személyes csoportokra osztva körforgásszerűen egy időben zajlanak. A szünetekben csapatjátékok vannak, éneklés, zenélés. Különleges programmal is készültek a gyerekek számára: ma lovagolni mennek a kisszántói Fehér Pegazus Lovastanyára. Péntek délután 16 órai kezdettel záróünnepségre kerül sor a Bocskai Ház nagytermében, melyre a szervezők szeretettel meghívják a táborozók szüleit, hozzátartozóit. A gyerekek táncos, zenés műsorral készülnek, bemutatják a heti tevékenységüket.

Törő Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!