ERDON Helyi hírek

2017.07.26. 18:07

Útfelújításnak tűnik, de nem az

Újabb parkolóhelyek épülnek Nagyváradon jelenleg. A helyszíneket szerdán jártuk be, Florin Birta alpolgármesterrel, aki számos információt is megosztott a sajtóval az épp zajló projektekről.

Újabb parkolóhelyek épülnek Nagyváradon jelenleg. A helyszíneket szerdán jártuk be, Florin Birta alpolgármesterrel, aki számos információt is megosztott a sajtóval az épp zajló projektekről.Tartanak parkolóépítések Várad több pontján is. Mint megtudtuk, a kivitelezést nem közbeszerzési eljárással intézték, hanem utcajavítási munkálatok keretszerződéseiben foglalták bele. Ugyanis a most zajló munkák mindegyike esetében egyúttal az utat és a járdákat is felújítják.

Hol?

Florin Birta alpolgármesterrel a Leonardo de Vinci, a Liszt Ferenc és a Ciheiului térségében kezdtük a terepbejárást. Itt mintegy 100 új parkolóhelyet építenek ki most. Az első 50-et egy hét múlva adják át, a többit egy hónap múlva. A kivitelező a Drumuri Bihor. Ugyancsak ők, és a Selina dolgoznak a tegnap bejárt összes helyszínen – míg a város mások felében az ilyen munkákat a Drumuri Orăşeneşti céggel végeztetik. Az első helyszínen zajló munkálatok összértéke 266.000 lej, plusz ÁFA.

Aztán hasonló zajlik az Agricultorilor és a Lanului utcák között, ahol 426.000 lej plusz ÁFA költséggel 50 helyet alakítanak ki, szeptember 15-ig. A William Shakespeare utcán 85 hely létrehozásán dolgoznak, ott augusztus 15-ig végeznek, a költség 400.000 lej plusz ÁFA. A Costache Negruzzi és a Doina utcákon 150 új hely lesz, szeptember 15-re, 400.000 lejből, plusz ÁFA, míg a Lacul Roşun augusztus 18-ra 205 készül el, 870.000 lejből, ÁFA nélkül. További helyeket alakítanak ki aztán az Izán – 40-et – és a Lisaboneien – 25-öt, és Birta szerint később is zajlanak majd ilyen munkálatok. Az alpolgármester jelezte: például az első helyszínen, de majd másutt is, ők csak átadják a kész munkát, és a lakótársulásokra bízzák, hogy fizetett, lakcímhez tartozó parkolónak adják ki a helyeket, vagy szintén fizetett, de mindenki számára használhatóként értékesítik. A tisztségviselő szerint az önkormányzat az utóbbit szeretné, de a döntést átadja.

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!