ERDON Helyi hírek

2017.07.21. 10:26

Üdülőhelyeken is járőröznek a csendőrök

Bihar megyei üdülőhelyeken kifejtett rendfenntartási tevékenységeikről, egyes projektjeikről számoltak be többek között a megyei csendőrség vezetői a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Bihar megyei üdülőhelyeken kifejtett rendfenntartási tevékenységeikről, egyes projektjeikről számoltak be többek között a megyei csendőrség vezetői a csütörtöki sajtótájékoztatón.Biharfüreden az egyetemi síszállón található a csendőrség székhelye, mióta a vízügyi igazgatóság tulajdonában lévő épületet visszakapta a görög-katolikus egyház, mondta el Lung Petru ezredes, a Bihar megyei csendőrség kinevezett főfelügyelője. A sajtótájékoztatón rajta kívül Jarca Doru ezredes, kinevezett főfelügyelő helyettes, Pop Marius alezredes, valamint Bizău Daniel százados, a megyei intézmény szóvivője is részt vett. Mint elhangzott, Pádison június óta a Nyugati Szigethegység Természetvédelmi Övezet felügyelete által létesített információs központban jutottak „háromcsillagos” székhelyhez, így jelenleg Pádison is a nap 24 órájában biztosítják a felügyeletet, míg korábban csak a hétvégék, illetve a nyári szezon ideje alatt, s csak bizonyos időpontok között, mivel a székhelyük amúgy Vaskohszikláson volt.

Lakókonténerek

Bár már egy ideje mindkét helyen sok a turista, viszonylag kevés problémával szembesülnek – a leggyakrabban az fordul elő, hogy egyik-másik vendég kicsit többet iszik a kelleténél és hangoskodik. Télen pedig több esetben hótorlaszokból kellett „kiszabadítaniuk” járműveket. Biharfüreden 181 járőrözést végeztek az első félév során, tizenöt rendezvényen biztosították a közrendet, telefonos értesítések nyomán 18 esetben szálltak ki, kilenc mentésben vettek részt és egyéb intézményekkel közösen 12 kiszállásuk volt. Egyúttal tizennyolc esetben róttak ki pénzbírságokat, összesen 4600 lej értékben. Pádison 66 akción vettek részt, ezeken belül négy mentésen vettek és a lakosok értesítése nyomán 11 alkalommal mentek ki terepre. Egyúttal nyolc pénzbírságot róttak ki, ezek összértéke 2800 lej volt. A félixfürdői és püspökfürdői egység csendőrei az első félév során 230 kiszálláson vettek részt, 47 pénzbírságot róttak ki 13.450 lej értékben, s a rendőrséggel közösen 16 bűncselekményt konstatáltak. Mint elhangzott, a Megyei Tanács támogatásával terveik szerint két lakókonténert fognak majd beszerezni saját egységeiknek, ezek egyikét Pádison, a másikat pedig Biharfüreden helyezik majd el. Egyúttal, a svájci csendőrség támogatásával sikerült tíz, turisztikai pontokról, turistáknak szóló tudnivalókról tájékoztató táblát elkészíteni, ezeket nyár végén, ősz elején fogják majd elhelyezni.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!