ERDON Helyi hírek

2017.07.17. 15:51

Öten jelentkeztek hídépítésre

Összesen öt ajánlat érkezett a nagyváradi Csillagos híd helyén építendő közúti híd megvalósítására meghirdetett versenytárgyalásra, közölte sajtóközleményében a nagyváradi polgármesteri hivatal.

Összesen öt ajánlat érkezett a nagyváradi Csillagos híd helyén építendő közúti híd megvalósítására meghirdetett versenytárgyalásra, közölte sajtóközleményében a nagyváradi polgármesteri hivatal.A pályázatokat július 4-én bontották ki, az ajánlattevők a következők voltak: a Dacia Faber és a Pod Proiec cégek társulása, a Freyrom rt. és a Procons Group kft. társulása, az Aquacons és az Electro Excel közös ajánlata, az Implemia Baugesellschaft és a Viaponte Rom közös pályázata, a a Prodial, a Drumex, a Metabet CF, a Ritomeh és a Drumuri Orăleneşti cégek társulása, valamint a Trameco, a Vega 93 és a Via Design cégek közös ajánlata. Jelenleg a pályázatok műszaki elbírálása zajlik, a szerződést a kiválasztott kivitelezőkkel várhatóan augusztus végén írják alá. A beruházás becsült összköltsége 13.164.140 lej, a kivitelezési időszak tizenhat hónap. Az elképzelések szerint a jelenleg álló, a múlt század ötvenes éveiben épült csillagos hidat lebontják, és ennek helyén építik fel az új közúti hidat, amelynek a Centenáriumi híd elnevezést adják, ugyanis az új építményt 2018. december 1-jén tervezik átadni. A polgármesteri hivatal közleménye tájékoztat arról is, hogy egyetlen ajánlat - a Gavella Com, a Porfido Ed Arte Consorzio Stabile és a S.C Ritmoteh cégek társulásáé - érkezett a Zöldfa (Alecsandri) utca sétálóutcává való átalakításának a munkálataira. Az ajánlat elbírálása jelenleg zajlik. A munkálatok becsült értéke 4.186.205 lej áfa nélkül, a kivitelezési időszak hat hónap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!